Yapılanların Görülmesini İstiyoruz

Şehirde hafta sonu metrekareye 40 litrenin üzerinde yağışın düştüğü Isparta’da, belediyenin yaptığı yağmur suyu altyapı çalışmaları neticesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2014 15:45
Yapılanların Görülmesini İstiyoruz

Şehirde sadece 3 noktada binaların bodrum katlarına su basarken, yapılan incelemelerde ise su baskını nedeninin binanın, şehir tesisat kodunun altında kalması ve buna karşın bina sahiplerinin çek valf takmamalarından kaynaklandığı belirlendi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hafta sonu yaşanan yoğun yağış sonrasında Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Hüseyin Çelikbilek ile Fen İşleri Müdürü Adnan Coşkunsu ile makamda durum değerlendirmesi gerçekleştirdi.

Yaşanan yağışta şehrin alt kesimlerine 15 litre, üst kesim olarak adlandırılan Batıkent, Işıkkent bölgeleri ile merkeze metrekareye 40 litrenin üzerinde bir yağış düştüğünü dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yağışla birlikte altyapının tekrar testten geçmiş olduğunu belirtti.

Şehirde üç binada yaşanan su baskınının da detaylı olarak incelendiği görüşmede, 107 Cadde üzerinde yaşanan bir evin bodrum katının su basması olayının, katın şehir tesisat kodunun 2,5 metre altında kalmasından kaynaklandığını bunun da yapım hatasından oluştuğu belirlendi.

Yine Kültür Sineması civarındaki bir binanın bodrum katı ile Kaymakkapı Meydanı’ndaki bir fırının bodrum katlarının su basmasının nedenlerinin kendi tesisat hatalarından kaynaklı olduğu tespit edildi. Çek valflerin konulmasının istenmesine karşın bunun yapılmadığını kaydeden Başkan Günaydın, ilgili binalara gerekli uyarıların yapılacağını bildirdi.

İlk belediye başkanlığı döneminde en ufak bir yağışta şehirde 580 evi su bastığını hatırlatan Başkan Günaydın, şu anda bunun ortadan kalktığını ve sıfıra düşürüldüğünü kaydederek, yine Özkanlar Kavşağı alt geçidinde de hiçbir olumsuzluk yaşanmadığını anlattı. Günaydın, olumsuzluk yaşanmamasını “Bu, yapılan altyapı çalışmalarının bir ürünüdür” diye tabir ederken, şehirde birkaç noktada daha ana taşıyıcı hat çalışmalarının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Metrekareye düşen 40 litre yoğun yağışın bir afat olduğunu belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde olumsuzluk yaşanmamasına karşın yıllardır yaptıkları altyapı çalışmalarının gölgelenmek istendiğini söylerken, kamuoyunun yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını dile getirdi. Günaydın, “Yaptığımız çalışmalar istismar edilmek ve başarı gölgelenmek istenmektedir. Takdir edilmesi gerekirken, başarılar kamufle edilmek isteniyor. Şehirde hassas bir çalışma sürdürüyoruz. Bir iki lokal yerimiz kaldı, bunları da çözüyoruz. Eskiden en ufak bir yağışta Özkanlar altgeçidini su basardı. Şimdi ise çok şükür su baskını yaşanmıyor, bu da yapmış olduğumuz çalışmaların ürünüdür. Böyle bir afatta her il zarar görürken, Isparta’mız böyle bir sıkıntı yaşamamıştır. Bu yapılanların görülmesini istiyoruz. Isparta halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum