'Yaptığım Tüm Hizmetlere Yine İmzamı Atarım'

Eski belediye başkanı Mehmet Aybatılı: 'Yaptığım Tüm Hizmetlere Yine İmzamı Atarım'

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2011 10:20
'Yaptığım Tüm Hizmetlere Yine İmzamı Atarım'

SDÜ’de deprem konulu toplantıda, şehrin üst kısımlarına yapılan evlerin çürük olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, vatandaşları meraklandırdı. Bu da yetmedi, yerel bir gazetede belmaş evlerinin tamamının çürük olduğu yönünde çıkan haberler, bu konutlarda oturanları endişeye sevk etti.

Bu açıklamalar yapıldığı sırada il dışında olan dönemin belediye başkanı Mehmet Aybatılı, şehre gelir gelmez, toplantıda konuşulanları ve gazete haberini inceledi ve açıklama yaptı. Aybatılı, “BU inşaatlar yapılırken, özellikle belediyemiz bütün inşaatları tek tek kontrol etti. Belmaş, ayrı bir şirket biliyorsunuz, ve belediye hiçbir zaman elini işlerden çekmedi. Fen işlerine ait mühendislerimiz, imarda çalışan mühendislerimiz devamlı sürette,bu inşaatları kontrol etmişlerdir” dedi.

Eski belediye başkanı Aybatılı, yöneticilerinin açıklama yaparken, daha dikkatli olması gerektiğini belirtti ve “belediye başkanı şehri paniğe değil, huzura sevk etmeli” dedi. Aybatılı, “Belediye başkanının açıklama yaparken daha dikkatli olması gerekir. Belediye başkanı şehri paniğe değil, huzura sevk etmek zorundadır. Yani insanlar bu açıklamalardan sonra insanlar panikledi, o kooperatiflerde binlerce insan oturuyor. Herkes huzursuz olmuş, gerçekten bu evler çürük mü diye soruluyor. Bir belediye başkanının gerçekten böyle açıklama yapma hakkı var mı?” diye sordu.

Aybatılı, Yusuf ziya günaydın 2009 yerel seçimleri öncesinde belmaş konutlarıyla ilgili yaptığı seçim konuşmalarını hatırlattı. Aybatılı, “O dönemde Sayın Günaydın, belmaş evlerini ben tamamladım, yüzde 80’i ben yaptım dedi. Şimdi de o evler, yukarıda yapılanlar çürük diyor. Madem çürüktü niye tamamladı?” dedi.

Aybatılı, ayrıca Yusuf Ziya Günaydın’ın 2009’daki seçim beyannamesinde yer alan belmaş konutları ile ilgili açıklamalarının da tezat oluşturduğunu söyledi.

Mevcut Belediye Başkanı Günaydın’ın belmaş konutları ile ilgili açıklamalarını belgeleriyle ortaya koyan Aybatılı, son olarak, belediye başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerin altına bugün de imza atacağını ifade etti.

MÜTEAHHİTLER NE DİYOR?

Tabi, işin saha kısmında çalışanları da sizler için aradık, bulduk. Doğrukent ve Mavikent Belmaş evlerinin yapımı sırasında şirkette çalışan Bayram Aslan, inşatların sıkı denetimle yapıldığını, bu konuda kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi.

İnşaatlarda kontrol şefi olarak çalışan Hasan Aksu, inşaat tekniğinin tüm gereklerini yerine getirdiklerini ifade etti.

İnşaatlarda hazır beton uygulandığını, demirlerin atıldığını ve betonun soğuk-sıcak dengesinin iyi korunduğunu söyleyen Kontrol Şefi Hasan Aksu, “Yaptığım işin arkasındayım, aksini iddia eden varsa gelsin” dedi.

İnşaat Mühendisi Mehmet Başyiğit ise o dönemde müteahhit olarak çalıştığı söyledi. Başyiğit, BELMAŞ konutlarının 1992’den sonra yapıldığını ve günümüzdeki henüz gündeme gelen yapı denetimi adına ilk uygulamanın bu konutlarda hayat bulduğunu söyledi. Başyiğit, hazır betonun da ilk kez BELMAŞ evlerinde kullandığını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.