Yaptık…Yapıyoruz…Yapacağız

Ak Parti İl Teşkilatı ve Milletvekili muhalefet partilerin yaptıkları açıklamalara cevap verdiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2013 10:19
Yaptık…Yapıyoruz…Yapacağız

Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Teşkilatı, düzenledikleri toplantıda partileri hakkında yapılan açıklamalara cevap verdiler.

Ak Parti iktidarının 10 yılda Isparta’ya kazındırdıklarını açıklayan Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, eleştirileride sert bir dille cevapladı. “ Ak Parti olarak 10 yılı aşkın bir büredir iktidardayız. Bunun sebebi ise halkımızın Başbakanımıza olan tevaccühüdür. Oy yüzdemiz her geçen gün artarak yükselmektedir. Muhalefet partilerinin başkanlarından ve politikalarından artık bir beklentisi kalmamıştır. Bunun için de parti içi politikalarını değiştirdirler. Yeni hazırladıkları politika ise, Ak Parti Türkiye genelinde çalışıyor Isparta’da çalışmıyor oldu. Ak Parti hükümeti tarafından 10 yıl boyunca illere eşit şekilde yatırımlar yapılmıştır. Partiler politikalarıyla vardır, genel başkanlarıyla vardır. Muhalefet başkanlarından ve politikalarından umudu kesmiştir. Bugün burada iddia edilen bütün konulara cevap vereceğiz” dedi.



SAĞLIKTA İKİYE KATLADIK
Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, kendi dönemleriyle bir önceki dönemde sağlıkta yapılan yatırımları anlattı. Sağlıkta bir önceki dönemi kat be kat geçtik diyen Uzaktaş, “Yapılan bütün bu yatırımlar Başbakanımızın Isparta’yı ne kadar çok önemsediğini göstermektedir” dedi.

1999 – 2012 yılları arasında sağlıkta Isparta’la 1 milyon 200 bin ödenek aktarıldığını belirten Uzaktaş, 10 yıllık iktidarları süresince bu miktarı kat be kat artırdıklarını söyledi. 10 yıllık süreçte sağlıkta 30 milyon kaynak aktardıklarını söyleyen Uzaktaş, “Onlar Isparta’ya yılda 300 bin yatırım yapmış biz 3 milyon yatırım yapmışız. Uzman hekim sayısını 10 yılda iki katına çıkardık. Dializ merkezini ikiden yediye çıkardık. Diyaliz ünitesini 21’den 54’e çıkardık. 8 acil servis sayısını 12’ye yükselttik. Bu arkadaşlarımızın döneminde hastanelerde muane olmak zordu. Borcunuzu ödemeyince cenazenizi bile alamıyordunuz. Biz evlere dahi sağlık hizmeti götürüyoruz. Hava ambulansı hizmetinden Isparta’da 21 vatandaşımız yararlandı. Şarkikaraağaç Devlet Hastenesine 6,5 milyon , Gülkent Devlet Hastanesine 1 milyon, Sağlık İl Müdürlüğüne 1 milyon, Atabey 112 Acil ve Sağlık Ocağına 1 milyon, Isparta Sağlık Ocağına 1 milyon, Yalvaç Devlet Hastanesine 11,5 milyon, Uluborlu Devlet Hastanesine 5 milyon, Senirkent Devlet Hastanesine 5 milyon, Eğirdir Devlet Hastanesine 15 milyon, Isparta Merkezinde yapılacak olan 768 yataklı hastanemize de 150 milyon tl ödenek çıktı. Sağlık alanına yapılan yatırımların toplamı bir önceki döneme oranla kat kat artmıştır” dedi.

SADECE BADANASIYLA UĞRAŞIYORLARDI
Ak Parti iktidarından önce okullara sadece banada işleri için ödenek çıktığını söyleyen Uzaktaş, 1999 – 2002 yılları arasında eğitime 550 bin lira ödenek çıktığını bununda okulların boya ve badanası için kullanıldığını belirtti. Kendi iktidarları döneminde eğitime 75 milyon ödenek çıkarttıklarını söyleyen Uzaktaş, “Eğitime devletin gönderdiği ödeneğin yanı sıra vatandaşların da katkısı oldu. Vatandaşlarımızın yaptığı bu katkıyı da sayacak olursak iktidarımız döneminde eğitime 82 milyon TL harcandı. Bunun yanı sıra okullarımızın onarımı için 22 milyon TL’de ayrı bir ödenek çıkarıldı. Bunu da katarsakeğitime yapılan toplan yatırım 123 milyon lira” dedi.

KENDİ DÖNEMLERİNDE NE YAPTILAR
Isparta’ya hizmet edilmediğini idda eden parti yetkilileri kendi dönemlerinde ne yaptılar diyen Uzaktaş, tarımda da büyük projelere imza attıklarını söyledi. Tarıma ayrılan ödenekler hakkında bilgiler veren Uzaktaş, “Kamine ekipman yatırımı için 6,5 milyon lira hibe , ekonomik yatırımlar olarak 4,5 milyon lira hibe, basınçlı sulama sistemi için 8 milyon lira hibe toplamda 19 milyon lira tarıma hibe olarak aktarıldı. Bunun yanında büyükbaş hayvancılığın artması için 4 bin 500 büyükbaş hayvan, 6 bin 500 küçükbaş hayvan dağıtıldı. 5 soğuk hava deposuna ise 13 milyon lira destek verildi. Diğer destekliren toplamı ise 43 milyon lira” dedi.

Belediyelerin yapması gereken bazı hizmetlerin DSİ tarafından yapıldığını dile getiren Uzaktaş, “Ispartamızda bizin dönemimizde biten yatırımların toplamı 344 milyon lira, devam edem yatırımların toplamı ise 114 milyon lira, bu yatırımların toplamı ise 460 milyon liradır” dedi.

İçme suyu için Darıderesi göleti DSİ tarafından yapıldı. Ama şuanda Eğirdir’den halen su alınmakta. Bu da masraflı bir durum. Buna kesin bir çözüm üretmek için Darıderesi göletinde ikinci etabın tamamlanması gerekmekte. Isparta Belediyesi birinci etabı almadığı için ikinci etaba başlanamıyor” şeklinde konuştu.

Uzaktaş, bölge müdürlüklerinin kapatıldığı yönünde MHP İl Başkanı İsa Yalçın bir takım açıklamalarına da cevap verdi. Bölge müdürlükleri MHP İl Başkanı Yalçın’ın klasik sorularından bir tanesidir diyen Uzaktaş, “Kendi kapatıp, batırdığınız işletmelerin hesabını başkasına sormak ne kadar doğrudur. 10 yıllık iktidarlık sürecimizde Isparta’ya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansını ve Kara Havacılık Okulunu kazandırdık. Üniversiteye yatırımlar yaptık. Sizin döneminizde üniversitenin 32 bin öğrencisi varken şimdi 60 bin civarında öğrencisi var. Tıp fakültesinin borcu silinmeseydi batmıştı” dedi.

OLMAYAN PARA VAR GİBİ GÖSTERİLİYOR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediyenin kasasında olmayan parayı var gibi gösteriyor diyen Uzaktaş, belediyenin haciz noktasında olduğunu söyledi. Başkan Günaydın Isparta Belediyesini batık devraldığını söylüyor, bizde soruyoruz o gün batık olarak devraldığınız belediye şimdi de batık durum da mı ? Belediye başkanı belediyeyi ne kadar borçla aldığını bir türlü netleştiremedi. Bir açıklamasında 125 milyon lira diğer başka bir açıklamasında 150 milyon lira diyor. Ben bu borçları ödeyip hizmete başladım diyor. Bizde başkan Günaydın’a soruyoruz bu borçların ne kadarını ödemiş. Bizim araştırdığımız sonuçlara göre belediyenin SSK’ya 39 milyon 650 bin lira borcu var. Belediye haciz noktasına gelmiş. Biz belediyeyi devrettiğimizde 3,5 milyon lira iller bankasına borcu vardı şimdi ise 26,5 milyon lira borcu var. Maliye ve esnafa olan borcunu saymıyoruz bile” dedi.

Köy garajına yapılan yüksek çalıtı yerin neye hizmet edeceğini merak ediyoruz diyen Uzaktaş, “Bu yapılan yeri sanki Türkiye’de sizden başka yapabilecek bir il yokmuş gibi övünüyorsunuz. Başkan Günaydın döktüğü asfaltın 60 yıl dayanacağını iddia ediyor. O zaman bizin Sav yolundan başlayıp Havalimanına kadar yaptığımız asfalt 600 yıl dayanacak. Isparta halkı Isparta belediyesinin döktüğü asfaltın haline görüyor. Belediyenin borçlarını ödüyorum diye açıklamalar yapılıyor. Fakat belediyenin ödenen borcu yok” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum