Yaralanan Delice Kuşuna Sahip Çıktılar

Yaralanan Delice Kuşuna Sahip Çıktılar

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2019 12:56
Yaralanan Delice Kuşuna Sahip Çıktılar

Kuleönü Kasabası’nda nohut toplayan işçiler tarafından yaralı halde bulunan Delice Kuşu’na Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri sahip çıktı. Tedavi altına alınan Delice Kuşu, sağlığına kavuştuğu an doğal yaşamına bırakılacak.

Kuleönü Kasabası’nda, bu bölgede çok sık görülmeyen Delice Kuşu bulundu. Tarladaki işçiler tarafından yaralı halde bulunan Delice Kuşu ile ilgili 112 Acil hattına bilgi verildi.

Olayı haber alır almaz Kuleönü Kasabası’na giden Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hasan Eryiğit, Veteriner Hekim Hakan Dadak Orman Mühendisi Mevlüt Zenbilci, sağlık ekiplerinden yaralı kuşu teslim aldılar. Görevliler yaralı hayvana ilk müdahaleyi de tarlada gerçekleştirdiler.

Kuşun son durumu hakkında bilgiler veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hasan Eryiğit Delice Kuşu’nun sağlığına kavuşmasıyla birlikte tekrar doğal yaşamına salınacağını belirtti. Başarılı Müdür Eryiğit, vatandaşlara da ayrıca çağrıda bulunarak şu ifadelere yer verdi: “Doğa da bir şekilde yaralanmış ya da zehirlenmiş hayvanlarımız oluyor.

Vatandaşlarımız lütfen bu ve bu gibi durumlarda Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile iletişime geçsinler. Ya da sağlık ekiplerine haber versinler. Kurum olarak gerekli iyileştirmeyi tamamladıktan sonra hayvanlarımızı doğaya salıyoruz. Bu konuda hepimizin duyarlı olması gerekiyor” dedi. Özellikle doğaya ve hayvanlara karşı son derece hassas olan Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.