“Yaralar İçin Merhem Biriktireceğiz”

MÜSİAD’dan İyilik Hamlesi Karz-ı Hasen Sandığı

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Haziran 2016 11:39
“Yaralar İçin Merhem Biriktireceğiz”

DEMOKRAT GAZETESİ HABERİ

MÜSİAD üyeleri arasında dayanışma ruhunu artırmak için ‘Karz-ı Hasen’ sandığı uygulaması başlattı. Özkutlu, ‘Güzel borç’ anlamına gelen ‘Karz-ı Hasen’ sandığını “Yaralar için merhem biriktirilen ecza dolabına” benzetti.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu, MÜSİAD'ın üyeleri arasında dayanışmayı artırmak üzere Karz-ı Hasen Sandığı uygulamasını başlattığını belirtti.

Uygulama hakkında bilgiler veren Özkutlu, "Karz-ı Hasen güzel borç demektir. Allah-ü Teala muhtaçlara kendi rızasından başka bir karşılık beklemeksizin borç vermemizi tavsiye ediyor. Biz de üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla Karz-ı Hasen Sandığı'nı kurduk. Karz-ı Hasen Sandığı tabiri caizse yaralar için merhem biriktirdiğimiz bir ecza dolabı olacak. Üyelerimizin vereceği güzel borçları yine üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Belirli bir aidatla sandığa giriş yapan üyelerimiz bu uygulamadan yararlanacak. Yine bu sandıktan vefat eden üyelerimizin ailelerine yardım sağlayacağız. Kısacası Karz-ı Hasen Sandığı MÜSİAD üyeleri arasında dayanışma ve yardımlaşma organizasyonu olacak. Bu uygulamanın alternatif finansman modellerine ilham vermesini temenni ediyorum." Dedi.

Özkutlu, “Dünyanın bir ucunda fiyatlar düşmesin diye üretim fazlası gıdalar denize dökülürken diğer ucunda bir lokma yiyecek bulamayan insanlar açlıktan ölmeye devam ediyor. Biz bu düzene mecbur değiliz” ifadelerini kullandı.

KAYBOLMAYA YÜZ TUTAN GELENEK
Ramazan ayı nedeniyle, kaybolmaya yüz tutan Zimem defteri geleneğini de hatırlatan Özkutlu, "Bu topraklarda ramazan ayı gelince zenginler tebdil-i kıyafet dolaşarak esnaftan Zimem defteri denilen borç defterlerini satın alırlar, yoksulların borçlarını kapatırlardı. Ne zengin kime yardım ettiğini, ne fakir kimin yardım ettiğini bilirdi. Zenginin mağrur olmadan vermesini, fakirin mahcup olmadan almasını sağlayan Zimem defteri adetimiz asıl zenginliğin gönülde olduğunu ne güzel anlatıyor. Zimem defteri almak kadar güzel bir yatırım anlayışı olabilir mi? İfadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.