Yardım Konvoyu Yola Çıktı

Isparta Gül Platformu tarafından Suriye’den Türkiye’ye göçmek zorunda kalan mülteciler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan iki Tır dolusu malzeme dualarla yola çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Aralık 2013 11:11
Yardım Konvoyu Yola Çıktı

Suriye’de yaşanan iç savaştan Türkiye’ye kaçan ve mülteci kampları dışında, Hatay, Gaziantep ve Kilis gibi illerde ev tutup konaklamak zorunda kalan mültecilere Isparta Gönüllü Kültür Teşekküllerinden destek çalışması geldi. Bu doğrultuda 3 Ekim 2013 tarihinde Isparta Gönüllü Kültür Teşekküllerinin oluşturduğu Gül Platformu tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan battaniye ve giyeceklerden oluşan ilk yardım konvoyu Cumartesi günü Dere Mahallesindeki Mekke Eğitim Vakfı önünden Hatay ve Gaziantep illerine uğurlandı.

Saat 15.00’de Mekke Eğitim Vakfı önünde düzenlenen uğurlama törenine; Vali Yardımcısı Tahir Demir, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri Tertip Komitesi Başkanı ve Emekli Müftü Halil Elitok ile Tertip Komitesi Üyelerinden İbrahim Özgüleç, Ahmet Aydemir, Halil İbrahim Ertunç, Osman Akçil ve Orhan Ünal katıldılar. Başkan Elitok, araçlar yola çıkmadan önce yaptığı konuşmada, Isparta halkına yardımseverliğinden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi; “Suriye’den Beşşar Esad zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Hatay, Gaziantep ve Kilis illerimizde zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli Mülteciler için Ekim ayı başında Isparta Gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak yardım kampanyası başlatmıştık.

Hatay, Gaziantep ve Kilis Valileriyle ve Sivil Toplum Örgütleri yetkilileriyle yapılan görüşmelerde çok sayıda Suriyeli Mültecilerin yaşadığı ve kışlık ihtiyaçlarının had safhada olduğu öğrendik ve iki ay önce yaklaşan kış şartları nazar-ı itibara alınarak halı, kilim, battaniye, soba, elbise ve ayakkabı gibi ihtiyaç maddelerini ihtiva eden bu yardım kampanyasını başlattık. Yardımlar Dere Mahallesindeki şuanda bulunduğumuz Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu binasında, İstanbul – Çünür yolu üzerindeki Hayırlar Kur’an Kursu binasında, Antalya yolu üzerindeki Fatih Kur’ân Kursu binasında toplandı.

İslami ve insani konularında daha hassas olan Ispartalı hemşerilerimizin şimdiye kadar olduğu gibi bu konuda da hassasiyet gösterdiler ve mümkün olduğu kadarıyla giyebilinecek durumda olan bay, bayan ve çocuk elbiselerini bize ulaştırdılar. Isparta halkına bu yardımseverliğinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bugün birisi Kamyon ve birisi de TIR olmak üzere iki ayrı aracımız yardımlarımızı Suriyeli mültecilerin yaşadığı kamplara götürecek. Kamyonumuz Hatay iline gidecek olup içinde battaniye ve giysilerden oluşan toplam 122 koli eşya götürecektir. TIR’ımız ise Gaziantep iline gidecek olup, bin battaniye ve giysilerden oluşan 383 koli götürecektir.
Elimizde daha bir TIR dolusu daha Halı, Kilim, Soba, Yatak ve Battaniyelerden oluşan malzemeler vardır. Onları da önümüzdeki günlerde ilgili bölgeye göndereceğiz. Yardımlar; Hatay, Gaziantep, Kilis ve İskenderun yerleşim bölgelerindeki Suriyeli mültecilere orada konuşlanmış bulunan Koordinatör Valilikçe dağıtılacaktır” dedi.

İlk yardım konvoyunun uğurlanması törenine katılan Vali Yardımcısı Tahir Demir de konuşmasında; “Buradan yardımlarını esirgemeyen Isparta halkına ve son derece üstün bir yardım kampanyası yürüten Yardım Komitesine teşekkürlerimi sunuyorum. Gönderilen malzemelerin toplam değeri 200 bin TL’dir. Bu yardımlar, Suriye’deki savaştan kaçan Suriyelilere ulaştırılacaktır” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından dua okundu ve duanın ardından bir TIR ve bir Kamyon dolusu malzemeler Hatay ve Gaziantep illerine uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum