Yargı Paketi İle Birlikte Türkiye'nin Karnesi Düzelecek

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Recep Özel, 4. Yargı Paketi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2013 16:50
Yargı Paketi İle Birlikte Türkiye'nin Karnesi Düzelecek

Özel, bu yargı paketi ile Avrupa İnsan Hakları'nda Türkiye'nin karnesinin düzeleceğini söyledi.

TGRT Haber’e canlı yayın konuğu olan Ak Parti Isparta Milletvekili Özel, 4. Yargı Paketi ile ilgili olarak tasarı hakkında açıklamalarda bulundu.

Henüz tasarının meclise gelmediğini belirten Milletvekili Özel, 4. Yargı Paketi ile beraber Avrupa İnsan Hakları’nda Türkiye’nin karnesinin düzeleceğini belirtti. 3’ncü Yargı Paketi’nde uygulamalarda sıkıntı yaşandığını aktaran Özel, bu pakette ise ‘yasama bu yolda neyi emrediyor ise o yapılacaktır’ dedi. Mevzuatı nasıl düzenleyebiliriz.

Türkiye’nin karnesini nasıl düzeltebiliriz bunun çabası içerisinde olduklarını kaydeden Özel; “Tutuksuz yargılanma esas olacak. Tutukluluk tedbir demektir. Yargı paketlerinde özlenen tabloyu oluşturacağız. İlk defa 2012 yılında çıkan dosya sayısı gelen dosya sayısından fazladır. Mahkumların haklarında ise, yeni düzenleme ile savcının görüşü, tahliye talebinde bulunan avukatın görüşleri eşit olacak. Vicdanı retcilerle ilgili düzenleme getiriliyor. Yeniden bir komisyon oluşturulacak. Buda insan hakları mahkemesinde puanımız artacak.

Uygulamanın başarıya ulaşması halinde demokrasimiz ileriye gider. Bunun uygulayıcı bizimle paralel içinde giderse çıkan tüm yargı paketlerinde hedeflenen murada uygulayıcı ile birlikte varmış olacağız.
Çok mükemmel bir şey yapıyorsunuz ama uygulayıcılar içinde en kötü duruma gelebiliyor.

Türkiye’de bütün vatandaşlar şunu diyebilmeli ben şu suçu işledim. Yargılandım veya yargılandı ve bu güveni oluşturabilirsek, yargı bunu vatandaşlara verebilirse pakete gerek kalmaz” dedi.

Zaman aşımı ile ilgili olarak konuşan Milletvekili Özel, “Hiçbir süreye tabi olmadan kaldırılacağı yönünde. İşkence büyük suçlardan birisidir. Bunun zaman aşımından çıkartılması doğru olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.