Yargıtay Cezayı Onadı

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Vanlı müteahhit Salih Uçar'ın öldürülmesiyle ilgili aralarında Şemdinli davası sanığı Uzman Çavuş Tanju Çavuş'un bulunduğu 3 kişiye verilen cezayı onadı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2014 16:05
Yargıtay Cezayı Onadı

2008 yılında sattığı arabasının devrini vermek için evinden ayrılan bir daha kendisinden haber alınamayan Salih Uçar'ın Isparta'da öldürülmesinin ardından tutuklanan Tanju Çavuş, Caner Altan ve Erol Könü'nün yargılama süreci tamamlandı.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi, 2011 yılında verdiği kararda, sanıklardan Erol Könü ve Caner Altan'ın Salih Uçar'ı öldürme suçundan müebbet, sanık Tanju Çavuş'ın da öldürme suçuna yardım etmek suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar vermişti. Mahkeme ayrıca 3 sanığa Uçar'a ait otomobili yağma suçundan 10'ar yıl hapis cezası verilmesini de kararlaştırmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesince incelenen ve 2012 yılında verilen kararda yerel mahkemenin "yağma" suçu yönünden verdiği cezalar onanırken, "suçun tasarlanarak işlenmesinin dikkate alınmaması" gerekçesiyle öldürme suçu yönünden kararın bozulmasına karar verilmişti.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden yapılan yargılama neticesinde, Yargıtay'ın bozma ilamına uyularak sanıklar Altan ile Könü'nün Salih Uçar'ı bir suçu gizlemek amacıyla ve tasarlayarak adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmalarına, sanık Çavuş'un ise öldürme suçuna yardım etmekten 12 yıl 6 ay hapis ile cezalandırılmasına karar verildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, dosyada yaptığı incelemenin ardından kararı onadı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.