Yargıtay'dan Sigortalıya Müjde

SGK artık anlaşması olmadığında “ödemiyorum” diyemeyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ağustos 2013 12:15
Yargıtay'dan Sigortalıya Müjde

Kanser hastası babasını, SGK ile sözleşmesi olan kamu veya özel sektör hastanesi yerine kendi seçtiği SGK ile sözleşmesi olmayan hastaneye yatıran ve yaklaşık 3 ay süren tedavisini ve ameliyatlarını da bu sözleşmesiz hastanede gerçekleştiren M.K., babasının vefatından sonraSGK'yı avukatı Özlem Vardar aracılığıyla dava edip özel hastaneye ödediği paranın bir kısmını geri aldı. Mahkeme kararı Yargıtay tarafından da onandı.

SGK İLE SÖZLEŞMESİ OLAN HASTANEYE GİTSEYDİ SGK PARA ÖDEYECEKTİ
Mahkeme karar gerekçesince, söz konusu hastaSGK ile sözleşmesiz olan hastaneye gitmek yerine, SGK ile sözleşmeli bir hastaneye gitseydi,SGK'nın cebinden kaç para çıkacaksa o kadar paranın ilgiliye ödenmesine 07.05.2013 günü karar verdi. Davacı özel hastaneye KDV hariç 53.626.- lira ödemiş, dava ile SGK'dan faiz hariç 20.729 lira alacaktır. Faizi ile bu rakam, 30 bin liraya ulaşır. Yani, yargı sigortalıların, SGK ile sözleşmesi olmayan hastaneye gitseler bile SGK'nın tedavi parasını ödemesi gerektiğine karar vermiştir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.