Yargıya FETÖ Lekesi Tutmaz!

Yargıya FETÖ Lekesi Tutmaz!

Yayınlanma:
Yargıya FETÖ Lekesi Tutmaz!

Kripto FETÖ’cüler uzun yargılama süreleri, adaletsiz yargılama gibi çeşitli spekülasyonlar yaratarak FETÖ davasını sulandırmak ve kamuoyunda yargı güvenini sarsmak için özel bir çaba harcıyor. Oysa davaların uzamasının sebebi o davanın sanıkları!

 

Aralarında eski Vali Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılandığı davada karar umudu Aralık ayına kaldı. Kamuoyunda davanın uzamasına yönelik eleştiriler gündeme gelirken, uzun yargılama süreleri üzerinden davayı sulandırmaya çalışanlar dikkat çekiyor. 

 

Kripto FETÖ’cüler uzun yargılama süreleri, adaletsiz yargılama gibi çeşitli spekülasyonlar yaratarak FETÖ davasını sulandırmak ve kamuoyunda yargı güvenini sarsmak için özel bir çaba harcıyor. Kahvehane sohbetleri, sosyal medya paylaşımları ve çeşitli platformlarda sürekli uzun yargılamalardan şikayet ederek davayı sulandırmaya çalışanlar çok önemli bir geçeği ise perdeliyor. 

 

Hatırlanacağı üzere sanık savunmalarına eski Rektör Hasan İbicioğlu’nun 5 saati bulan savunması damgasını vurmuştu. Savunması iyice uzayan İbicioğlu'nu Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı sürekli uyarmıştı. İbicioğlu'dan savunmasını toparlaması istenirken, savunma sınırını aştığı konusunda da uyarı geldi. Ancak İbicioğlu'nun savunmasını uzatması üzerine Yazıcı, 'Mahkemeyi sen mi ben mi yönetiyorum?' diyerek savunmasını kesmesini istedi. Bunun üzerine İbicioğlu 'Savunmamı kestiniz kayıtlara geçsin' dedi. İbicioğlu, tahliyesini talep ederek 5 saatlik savunmasını bitirmişti. 

 

İşte davaların uzamasının sebebi FETÖ sanıkların yersiz uzun olan savunmaları. 129 sanıklı bir davada her sanığın sürekli tekrarlara düşerek 5 saatlik savunma yaptığı düşünülürse sadece sanık savunmaları 645 saat sürer. Bu da 27 güne tekamül eder ki, davaların uzamasının en önemli sebebinin yine davaların sanıkları olduğunu gün yüzüne çıkarır. 

 

Zira Isparta’da görülen FETÖ davasında Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı  tüm uyarılarına rağmen sanıkların savunmalarını uzatarak tekrara düştüklerini bu nedenle duruşmayı ertelemek zorunda kaldıklarını söylemişti. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.