Yarım Asırlık Gelenek Devam Ediyor

Atabey ilçesine bağlına Harmanören Köyü yarım asırlık geleneksel Hıdırellez yemeğini sürdürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2014 14:21
Yarım Asırlık Gelenek Devam Ediyor

Harmanören Köyü’nde verilen yemeğe, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, CHP Belediye Başkan Adayı Lütfi Çakmakçı, Daire Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köy Muhtarı Mustafa Büğyükçaylı, “Biz bu geleneği dedelerimizden devraldık. Biz de çocuklarımıza bu geleneği devretmek istiyoruz. Amacımız, birlik ve beraberliğimizi sürdürmek, gurbette bulunan köylülerimizi bu yemekte buluşturarak hasret gidermektir. Harmanören Köyü, dışarıda tanınmış bir köydür. Okumuş, tahsilli insanlarımız mevcuttur. Bunlardan birisi de halen Isparta Milletvekili olan Recep Özel’dir. Milletvekilimiz de her yıl yemeğimize bizzat katılarak bizlerle birlikte oluyor. Bu geleneğimiz, köyümüz varlığını gösterdiği müddetçe devam edecektir. Bizim bu birlik ve beraberliğimiz diğer köylere de örnek oluyor. Yemeğimize gelen bütün misafirlerimize teşekkürlerimizi sunarım” dedi.

Harmanören Köyü’nden yetişen Isparta Milletvekili Recep Özel ise, “Ben bu köyde doğdum, bu köyde büyüdüm. Bu güzel geleneğimizi başta muhtarlık ve köy halkımız birlikteliği ile bu devam ettiriyoruz. Her yıl düzenlenen yemeğimize bizzat katılarak köylülerimizle beraber oluyoruz ve mutluyuz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum