Yarım Asırlık İstimlak Davası

Yarım Asırlık İstimlak Davası

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2015 13:23
Yarım Asırlık İstimlak Davası

Karayollarının 1960’lı yıllarda yol yapımı sırasında işgal ettiği Keçiborlu Belediyesine ait arazinin parası Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak’ın girişimleri ile belediye kasasına girdi. Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak istimlak edilmeden yol yapımı işgal edilen belediye arazisi karşılığından 468 bin TL alındığını söyledi.

Bu tam bir Türkiye hikayesi. Karayolları 1960’lı yıllarda Keçiborlu sınırlarından geçen yol yapım çalışması sırasında belediye arazisini istimlak yada izin olmadan, işgal ederek yol yapıyor. O tarihten buyana hiçbir belediye başkanı tarafından fark edilmeyen yanlışlığı Belediye Başkanı seçildikten sonra tapu kayıtlarını incelerken fark eden Yusuf Murat Parlak yol için işgal edilen arazinin parasını Karayollarından talep ediyor. Uzun süren yazışma ve görüşmelerin ardından Karayolları Keçiborlu Belediyesine 468 bin TL’yi ödemek zorunda kalıyor. Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak Gülses’e yaptığı açıklamalarda tirajı komik hikayeyi anlatarak 468 bin TL’nin belediye kasasına girdiğini söyledi.

SEÇİM SONUCU BİZ GÖRMÜŞTÜK
Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak hiçbir anket şirketinin göremediği seçim sonuçlarını kendilerinin gördüğünü söyleyerek “seçimden bir hafta önce konuştuğumuz arkadaşlara %49-50 gibi bir oy oranına ulaşacağımızı söylemiştim. Çünkü toplumumuz 7 Haziran sonrası diğer patilerin üzerine düşen görevi yapmaması nedeniyle ciddi sıkıntılar ve acılar yaşadı. Bunun böyle bir sonuç ortaya çıkaracağını biz önceden görmüştük” dedi.

KEÇİBORLU BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞIYOR
Keçiborlu halkının kükürt fabrikasının kapanmasının ardından uzun bir süre buhran dönemine girdiğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak “ama şimdi o buhranı attık ve büyük değişimler yaşıyoruz. İlçemizde Denizbank şubesi açıldı. Yakında Halkbank Şubesi de açılacak. Kapalı Pazaryeri inşaatımız devam ediyor. İlçemizi doğalgaza kavuşturmak için abone kayıtlarına devam ediyoruz. Şuan için 3 bin aboneyi geçti. Bizden istenen 4 bin aboneye çok kısa bir zamanda ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

HEDEFİMİZ AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ GÖSTERMEK
Keçiborlu’nun yıllardır MHP ve CHP’li belediye başkanları ile idare edildiğini söyleyen Belediye Başkanı Parlak “bizim şimdi esas hedefimiz halkımıza AK Parti belediyeciliğini göstermek. Bunun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Daha başka da müjde olarak niteleyebileceğimiz çalışmalarımız ve girişimlerimiz var. Ama somut sonuçlar yakalamadan açıklamak doğru olmaz. Biz mesela göreve geldiğimizde oturduk ilçenin tapu kayıtlarını elden geçirdik. Bu inceleme sırasında 1960’lı yıllarda karayolları tarafından yol yapımı için belediye arazinin işgal edildiğini ve herhangi bir istimlak bedeli ödenmediğini gördük. Onun için mücadele ettik. Belediyemizin kasasına 468 bin TL girdi” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum