Yarın Okullar Açılıyor Emniyet Hazır

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, 19 Eylül'de eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul önlerinde trafik denetimlerinin artırılacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2011 14:05
Yarın Okullar Açılıyor Emniyet Hazır

İlk ve orta öğretim öğrencilerinin yanı sıra, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin de aynı dönemde eğitime başlayacağını anımsatan Gürkan, “Isparta Emniyet Müdürlüğü olarak, bütün öğrencilerin huzur ve güven içinde okullarına gidip gelmelerini sağlamak amacıyla her zaman alınan ve uygulanan tedbirlere ek olarak trafik ve asayiş yönünden ilave tedbirler alınmıştır" dedi.

Tüm sürücülerin okul bölgesinde başta hız sınırı olmak üzere kural ve yasaklara azami özen göstermeleri konusunda tekrar uyarmaktayız. Okul idarecileri ve öğretmenler, çocukların okullara gidiş gelişlerinde mutlak suretle kurallara uymalarını sağlamalı, veliler de trafik kuralları konusunda çocuklara kural ve yasakları anlatmalı, onların güvenli bir şekilde eğitim görmelerini sağlamalılardır. 'Güvenli Eğitim Kenti Isparta' sloganı ile başlatılan uygulamalar, geleceğin teminatı olan çocukları sorunsuz, mutlu, huzurlu ve gelecekten umutlu bir şekilde yetiştirme gayretimiz artarak devam edecektir” dedi.

Öte yandan bedensel engelli vatandaşların trafik ortamında daha güvende olmaları için, İçişleri Bakanlığınca trafikte yeni tedbirler alındığını belirten Gürkan, “Engelli araçlarına ait mevcut tescil plakaları bundan böyle engelli logosu taşımayacak ve vatandaşlarımız Trafik Tescil Şubelerine herhangi bir işlem için müracaat ettiklerinde standart (engelli logosu olmayan) tescil plakası ile değiştirilecektir.

Adına tescil edilmiş aracı bulunan veya 'H' sınıfı sürücü belgesi bulunan engelli vatandaşlar ve gazilerin Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri, Büro Amirliklerine müracaatı halinde, şehir merkezindeki kendilerine ayrılmış park alanlarında, cadde ve sokaklarda zorunlu olarak kısa süreli park ettikleri hallerde yararlanmaları için 'Özürlüler İçin Park Kartı' uygulaması başlatılmıştır. Üç yıl süre ile geçerli olan park kartları süresi sonunda hak sahiplerinin müracaatı halinde yeniden tanzim edilecektir” dedi.

TRAFİKTE EMPATİ HAYAT KURTARIR
Trafik kurallarının binlerce deneyimler sonucu ortaya çıktığının unutulmaması gerektiğini söyleyen Gürkan, “Sizlerin can güvenliğinin bizler için öncelik olduğunu unutmayalım. Trafikte daha empatili davranış sergilemek binlerce hayatın kurtulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.