'Yarının Liderleri' Soylu ve Gökçek’le buluştu

Yarının Liderleri projesi kapsamında yaklaşık 250 öğrenci, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gömçek'i ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2013 15:41
'Yarının Liderleri' Soylu ve Gökçek’le buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK’ün desteğiyle Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından geliştirilen ve Süleyman Demirel Üniversitesi Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezince yürütülen, 21. Yüzyıl dünyasının ve Türkiye'nin yönetimine talip olacak genç bireylerin liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlamak ve onlara entelektüel bir kişilik kazandırmak amacıyla hazırlanan "Yarının Liderleri" isimli proje faaliyetleri hızla devam ediyor.

Projenin “Zirveler” başlığı altındaki “Bugünün Lideri-Yarının Liderleri”
buluşması kapsamında yedi farklı üniversiteden yaklaşık 250 öğrenci AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve “Yönetileni Anlama” “Medya Ve Lider İlişkisi” “Liderin Özellikleri ve Konjonktürel Yaklaşımlar” konularının ele alındığı derslerde öğrenciler, Yeni YÖK Tasarısı ile ilgili görüşlerini dile getirdiler.

Konuşmasında, Türkiye'nin 21. Yüzyılda dünyanın en parlak ülkelerinden biri olacağını ifade eden Süleyman Soylu, "Türkiye, ideolojiyi bilgiye tercih eden değil, bilgiyi ideolojiye tercih eden bir ülke olmalıdır. Evrensel bir demokrasi ve evrensel hukuk sistemine ulaşan bir ülke olmalıdır.

Entegrasyonunu, kendi temel değerlerini sağlam bir şekilde ortaya koyan, üreten bir ülke olmalıdır. Türkiye sıçramasını gerçekleştirebilmek için temel değerlerini en önemli referans olarak kabul etmelidir." dedi.
Meslek hayatı ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Melih Gökçek de öğrencilerin sorularını yanıtlayarak liderlik vasıfları, medya ve liderler arasındaki ilişkiyi anlattı.

Toplantıda Türkiye Öğrenci Konseyinin üniversite senatoları ve rektör seçimlerinde talep ettiği oy hakkının YÖK yasa tasarısında yer almaması da protesto edildi. Protestoya konuşmacılar da destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.