Yarının Liderleri Suat Kılıç’la Buluştu

Yükseköğretim Kurumları Türkiye Öğrenci Konseyi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığı ile düzenlenen “Yarının Liderleri Zirvesi” Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Yarının Liderleri Suat Kılıç’la Buluştu

Zirvede, Süleyman Demirel Üniversitesi Liderlik Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde yürütülen Yarının Liderleri Projesine katılmaya hak kazanan ve liderlik becerilerini geliştirerek Türkiye’nin geleceğini şekillendirmeyi arzulayan üniversitemizin farklı fakültelerinden 30 öğrenci, diğer üniversitelerdeki Yarının Liderleri ile bir araya geldi.

Yaklaşık 600 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen zirvede Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 21.YY dünyası’nın ve Türkiye’sinin yönetimine talip olan gençlere projenin ilk dersini verdi. Bakan Kılıç “Bugünün gençleri yarının liderleridir.” diyerek seslendiği öğrencilere tam donanımlı bireyler olabilmeleri adına önemli tavsiyelerde bulundu. Dersten sonra Bakan Kılıç, öğrencilerle birlikte Cumhuriyet’in 100. yılı hedefi için 100 güvercin uçurdu.

Zirvenin öğleden sonra gerçekleştirilen bölümünde ise CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay eğitim ve siyaset hayatında yaşadığı tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. Ardından MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu “2025 Küresel Trendler ve Liderlik” konu başlığı altında gelecekte dünyayı bekleyen olaylar ve liderliğin bu anlamdaki öneminden bahsetti. Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri derslerdeki aktif katılımları ve sordukları sorular ile Yarının Liderleri olmaya aday olduklarını gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.