Yarısı Tamamlandı

Yarısı Tamamlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2015 15:01
Yarısı Tamamlandı

Ispartalıların merakla beklediği Şehir Hastanesi'nin yüzde 40'ı tamamlandı. Büyük bir gayret ve özveriyle yapımı devam eden hastane ilimize yeni bir imaj ve yıldız kazandıracak. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, yaptığı açıklamada hastanenin en kısa zamanda tamamlanacağını da müjdeledi.

Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel ile İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya'nın girişimleri Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, ilimizde yapımı devam şehir hastanesi gökyüzünden görüntülendi. Hastane hakkında görüşlerini aldığımız İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya şu açıklamada bulundu:

"Sayın Valimizin takibi ve direktifleriyle inşaatımız son hızıyla devam ediyor. 750 milyon TL'ye mal olacak olan hastanemizin yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin yüzde 40'ı tamamlandı. Türkiye'nin 14 gözde ili için planlanan bu hastanelerden bir tanesini de bizim buraya yapılıyor. 2016 yılının sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Gönül rahatlığı ile şunu diyebilirim ki bu hastane 'Hayaldi gerçek oldu' Isparta halkının hakettiği kalitede ve konforda bir hastane olacak. Sağlık alanında birçok alanda birinci olan Isparta, bu hastane ile kalitesini ve farkını birkez daha ortaya koyacak. Ispartalılar 1. Sınıf hastaneye yakın bir zamanda kavuşacaklar. Türkiye'nin en iyi hastanesinin burada olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tahmin ediyoruz ki 14 il içerisinde açılışı yapılacak olan ilk 3 hastane içerisinde olacağız" dedi.

RAKAMLARLA ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ

Toplam Yatak Kapasitesi: 755
Genel Hastane: 450
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi: 305
Toplam Kapalı İnşaat Alanı: 197.649m2
Teşhis Tedavi ve Yataklı Katlar: 129.789m2
Kapalı Otopark Alanı: 67.860 m2
Toplam Poliklinik Sayısı: 204
Toplam Ameliyathane Sayısı: 18
Ameliyathane: 16
Doğum Ameliyathanesi: 2
Toplam Kapalı Otopark Araç Kapasitesi: 2.262
İnşaat Süresi: 2 Yıl
İşletme Süresi: 25 Yıl

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum