Yasağı Tanımıyoruz

SDÜ’de 9 Öğrenci Topluluğundan Ortak Tavır!

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mart 2015 12:38
Yasağı Tanımıyoruz

Çanakkale Valiliği'nin 31 Aralık 2014 tarihinde yayınladığı genelgede, Çanakkale Zaferi’nin 100 yılı kutlamaları nedeniyle 18 Mart'ta Gelibolu Tarihi Alanı'nın halk ziyaretine kapalı olacağı bildirilmişti.

Yasağa gerekçe olarak da 18 Mart için yaşanacak yoğunluk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orada olması nedeniyle alınacak ‘tedbir’ gösterilmişti.

Her sene 18 Mart'ta Çanakkale'ye giderek anma programlarına katılan SDÜ'nün çeşitli öğrenci toplulukları ve kulüpleri de bu karara tepki gösterdi.

Basın Kulübü, Türkçe Topluluğu, Kültür ve Kitap Kulübü, Proje Araştırma ve Geliştirme Kulübü, Fikir Kulübü, Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Tarih Topluluğu, Politika Tasarım Kulübü, Rock Topluluğu ortak bir metne imza atarak Çanakkale Valiliği'nin Genelgesini tanımayacaklarını belirtti.

İŞTE O ORTAK AÇIKLAMA
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar; 31 Aralık 2014 tarihinde yayınladığı genelgede, Çanakkale Zaferi’nin 100 yılı kutlamaları nedeniyle 18 Mart'ta Gelibolu Tarihi Alanı'nın halk ziyaretine kapalı olacağını bildiriyor. Yasağa gerekçe olarak da 18 Mart için yaşanacak yoğunluk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın orada olması nedeniyle alınacak ‘tedbir’ gösteriliyor. Bu yoğunluk gerekçesi, yasaklama sebebi değil bir övünç kaynağı ve göstergesi olmalıdır.

Çanakkale Valiliği yasağın tüm ülkede duyurulması için yoğun bir çaba sarf ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara, YÖK tarafından üniversitelere duyuru yapılması ve tüm gezilerin iptal edilmesi talimatı da yer almaktadır. Bazı rektörlüklere yasak ile ilgili resmi yazı da gönderilmiştir.

Çanakkale'yi geçilmez kılan milletimiz, cepheye kınalı kuzularını gönderdi. O Mehmetçiklerimizin bir kısmı da üniversite ve lise öğrencileriydi. Dönemin Darulfünun'u bugünün İstanbul Üniversitesi Tıbbıye’nin 1.sınıf öğrencilerinin hepsi cepheye gitti ve Çanakkale’de şehit oldu. Türk Gençliği bugün yine aynı iradeyi ve kararlılığı taşımaktadır. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde verdiği görevlerden birisi de tarihimize ve başarılarımıza sahip çıkmak, onları geleceğe taşımaktır. Getirilen yasaklar Türk Gençliği’nin bu görevine zarar veren bir tutumdur.

Yasak kararını alananlara sesleniyoruz; Üniversite Gençliği’ni zaferleriyle buluşmaktan, tarihten vazife çıkarmaktan alı koymaya çalışmak hiçbir kararnamenin ve kanun maddesinin içine sığdırılamaz. Bu yasağa Türk Gençliği’nin uyacağını beklemek;, Seyit Onbaşıların, Mustafa Kemallerin büyük başarılarını göz ardı etmek demektir. Üniversite Gençliği, tarihine yüz çevirmesini isteyen bu emri asla yerine getirmez. Çanakkale Zaferini anmak ve yaşatmak, topraklarımızın altında yatan binlerce şehidimizin bizlere yüklediği bir görevdir. Bizler bu görevi yerine getirmekten bir an bile vazgeçmeyeceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.