Yasakta Süre Uzatılmalı

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat, MÇK’nın kömür yasağına ilişkin kararının vatandaşları olumsuz etkileyeceğini belirterek, bu yasağın yıllara yayılarak uygulanması gerektiğini ifade etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mayıs 2014 15:56
Yasakta Süre Uzatılmalı

Hatırlanacağı gibi Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) Nisan ayı toplantısında aldığı bir kararla Isparta’da hava kirliliğini engellemek için kömür yakımını 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren yasaklamıştı. Bu yasağın ardından bazı kesimler kararı desteklerken bazıları da eleştirmişti.

Kömür yakımını yasaklamasına bir açıklama da İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’tan geldi. Bolat, kararı desteklediklerini ancak sürenin çok kısa olduğunu savundu.

MANTOLAMADA SÜRE 20417 YASAKTA DA BÖYLE OLMALI
Kömürün 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren yasaklandığını ancak bu kısa sürede vatandaşların bu değişimi gerçekleştirmeyeceğini ifade eden Bolat, ‘’Doğalgaza geçişte vatandaşlara birkaç yıl süre tanınmalı. Aynı mantolama da tanına süre gibi olmalı. Mantolamada 2017 ‘ye kadar süre tanındı. Kömür yasağı da böyle olmalı’’ dedi.

DOĞALGAZA GEÇİŞİN ÖNCE TEŞVİK EDİLMESİ GEREKİR
Öte yandan kömürden doğalgaza geçişi birçok insanın yapamayabileceğini bunun maddi güçle alakalı olduğunu dile getiren Bolat, ‘’Bu konu enine boyuna masaya yatırılıp öyle karar alınmalı. Tamam dezavantajlı gruptan bahsediliyor ama çoğu vatandaş ne dezavantajlı grup içinde yer alıyor ne de bu dönüşümü gerçekleştirebilecek güçte. Bu yüzden iyi düşünülüp yıllara göre, hem vatandaş hem de doğalgaz dönüşümünü gerçekleştiren esnafla görüşülmeli. Dönüşümde ayrıca vatandaşlara kolaylıklar sağlanmalı. Yani doğalgaz geçişin önce teşvik edilmesi gerekiyor’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum