Yaşam Kalitemizi Yükseltiyor "Obezite" ile Mücadele Ediyoruz

Yaşam Kalitemizi Yükseltiyor "Obezite" ile Mücadele Ediyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2017 23:40
Yaşam Kalitemizi Yükseltiyor "Obezite" ile Mücadele Ediyoruz

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı hekimleri, çağımızın hastalığı obeziteye karşı bir mücadele başlattı. Dünyanın birçok ülkesinde “Çocuklarda Obezite” sıklığında artış olduğu gözlenirken SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın 4 yıl ara ile yaptığı üç çalışmanın istatistiklerine göre ilimizde obezite sıklığında azalma olduğu tespit edildi.

Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen obezite ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla seminerler düzenleyen hekimlerimiz, geleceğin nesillerine sağlıklı yaşam kültürünü aşılıyor. Geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir Koleji’nde eğitim alan öğrencilerle bir araya gelen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Pirgon ve Çocuk Endokrinoloji ekibi, “Yanlış ve Doğru Beslenme Nedir?, “Obeziteye Karşı Neler Yapabiliriz?”, “Fiziksel Aktivitenin Önemi Nedir?”, “Neden Kilo Alırız?”, “Nasıl Zayıflarız?” “Evde Neler Yapmalıyız?”, “Beslenme Tercihlerimiz Neler Olmalıdır?” konularını, çocukların aktif katılımıyla eğlenceli bir şekilde aktardı. 

Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerektiğinin vurgulandığı seminerde, öğretmenlere kitap; çocuklara ise sağlıklı beslenme broşürü dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.