Yaşam Merkezi'nde Belediye'nin Dediği Oldu

Yaşam Merkezi'nde Belediye'nin Dediği Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2015 23:43
Yaşam Merkezi'nde Belediye'nin Dediği Oldu

SDÜ içerisinde geliştirilen, Isparta Belediyesi'nden inşaat ruhsatı alındıktan sonra üst kullanım hakkı ihale edilen Yaşam Merkezi Projesi'ne başlanıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin çok tartışılan Yaşam Merkezi Projesi'nde önemli bir gelişme yaşandı. SDÜ Rektörlüğü tarafından Doğu Yerleşkesi içerisinde geliştirilen, Isparta Belediyesi'nden inşaat ruhsatı alındıktan sonra üst kullanım hakkı 25 yıllığına kiralanan Yaşam Merkezi Projesi'ne başlanıyor. Üst kullanım hakkını kazanan Konyalı şirket Mehmet Demirel İnşaat'ın Isparta Belediyesi'ne yaptığı proje tadilatı başvurusu kabul edilmedi. Yaşam Merkezi Projesi'ne Belediyeden ilk inşata ruhsatı alındığı şekliyle yani sadece yurt olarak başlanacak. Proje tadilatı onaylansa idi yurt kompleksinde 160 işyeri yapılacaktı.

SDÜ'den Yaşam Merkezi Projesi için üst kullanım hakkı alan Mehmet Demirel İnşaat'ın projeye ilk ruhsat alındığı şekliyle başlamasının nedeni ise zamanın yetersiz olması. Zira firma, KYK Genel Müdürlüğü ile yaptığı ön protokol gereği 2835 kişilik öğrenci yurdunu Eylül-2015 tarihinde Kredi Yurtlar Kurumu'na teslim etmek zorunda. Bu tarihte yurt devlete teslim edilemezse şirkete her ay için 120 bin TL idari para cezası kesilecek.

KYK ile yaptığı ön protokolün hükümlerinin ağır olması Mehmet Demirel İnşaat yönetimini SDÜ Doğu Yerleşkesi içerisinde geliştirilen ve inşaat ruhsatı alınan ilk projeyi uygulamak zorunda bırakıyor. Pazartesi günü Basın Kulübü'nün canlı yayın konuğu olan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarını çözecek tedbirlerden bahsederken SDÜ Yaşam Merkezi Projesi'ni de saydı. Bilgiç, projeye ilk düşünüldüğü gibi ve Belediyeden ruhsat alındığı gibi başlanacağı duyumunu aldığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum