Yaşam Savaşını Kaybetti

Ülkesi Sudan'daki iç savaş ve yoksulluktan kaçarak 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan 19 yaşındaki Adam Alompa, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2011 12:07
Yaşam Savaşını Kaybetti

Ülkesi Sudan'daki iç savaş ve yoksulluktan kaçarak 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan 19 yaşındaki Adam Alompa, kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetti.

Yaşaması için kalp nakli yapılması gerektiği söylenen Alompa, nakil yapılana kadar kullanması gereken 393 bin lira değerindeki yaşam destek ünitesine ulaşmak için yardım bekliyordu.

Sudan Darfur'daki iç savaş ve yoksulluktan kaçıp 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan Adam Alompa önce Isparta'ya geldi. Birleşmiş Milletler'in (BM) verdiği 100 lira ve Isparta Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın sosyal ve aylık 50 lira nakdi yardımıyla ayakta kalmaya çalışan Adam Alompa, geçen ay beli ve bacağındaki rahatsızlıklar nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada kalp hastası olduğunu öğrenen Alompa, acilen kalbe kan pompalayan destek cihazı takılması gerektiği belirtilerek, ambulans helikopterle Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. 2 haftayı aşkın tedavisi Antalya'da devam eden ve vücudundaki enfeksiyon nedeniyle kalp nakil sırasına henüz giremeyen Alompa'nın nakil yapılana kadar destek cihazı takılması gerektiği söylendi. 393 bin lira maliyeti olan cihazın alınması için yardım bekleyen Alompa bugün yaşam savaşını kaybetti.

Alompa'nın doktoru Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, yaptığı açıklamada Alompa'nın ileri derecede kalp yetmezliği bulunduğuna dikkati çekti. Destek cihazına bağlı olmasına rağmen gencin kalbinin durduğunu belirten Gölbaşı, "Yapılan müdahalelere cevap alınamadı ve hastamızı kaybettik. Eğer yaşamış olsaydı, kalbe destekleyici cihaz takılacaktı ve kazanılan zaman içinde kalp nakli yapılacaktı" dedi.

Adam Alompa'dan iyi haber almak için bekleyen ev arkadaşı Mohammad Ahmadayeh Ishaq, ise "Adam öldü. Günlerdir uzanacak bir yardım elini bekledik, ama uzanmadı. BM zamanında yardım elini uzatmadı. Çok özgünüm" dedi.

Adam Alompa'nın cenazesinin morg işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edileceği açıklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.