Yaşamak İçin Kaçtı Yaşam Savaşı Veriyor

Sudan'ın Darfur bölgesindeki iç savaş ve yoksulluktan kaçarak yeni bir hayat umuduyla 2 yıl önce Türkiye'ye sığınan 19 yaşındaki Adam Alompa, Isparta'da kalp hastası olduğunu öğrendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2011 12:00
Yaşamak İçin Kaçtı Yaşam Savaşı Veriyor

Kalp yetmezliği teşhisi konulan, yaşaması için kalp nakli yapılması gerektiği söylenen Alompa, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor.

Darfur'daki iç savaş ve yoksulluktan kaçan 19 yaşındaki Adam Alompa, mülteci olarak Isparta'ya gönderildi. Ailesi Darfur'daki kamplarda hayatını sürdüren Alompa, Isparta'daki ilk yılında yetiştirme yurduna yerleştirildi.

Alompa, 18 yaşına gelince Sudanlı Abdelrahim Adam Yagoub Ryal ile eve çıktı. BM'nin verdiği 100 lira ve Isparta Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sosyal ve aylık 50 lira nakdi yardımıyla yaşamını sürdüren genç, belindeki ve bacağındaki rahatsızlıklar nedeniyle Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Yeni bir hayat umuduyla 2 yıl önce ülkesinden kaçan Alompa, burada kalp hastası olduğunu öğrendi.

SDÜ'de kalp yetmezliği teşhisi konulan, yaşaması için kalp nakli olması gerektiği söylenen Alompa, acilen kalbe kan pompalayan destek cihazı takılması gerektiği belirtilerek hava ambulansıyla Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

Ailesi olmadığı için arkadaşlarının ve sosyal hizmet uzmanlarının ilgilendiği Alompa'da kalp yetmezliğinin yanı sıra enfeksiyon tespit edildi. Enfeksiyon nedeniyle kalp nakil sırasına henüz giremeyen Alompa'ya, enfeksiyon tedavisinin ardından kalp nakli yapılana kadar destek cihazı takılması gerektiği söylendi.

Maliyeti 393 bin lira olan cihazın bedelini kimin karşılayacağı bilinmiyor. Arkadaşları, 14 gündür tedavi görmesine rağmen, durumu bildirdikleri BM'den kimsenin Alompa'yla ilgilenmediğini ileri sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.