Yaşamla Ölüm Arasında 1 Saat

Geçen hafta sonu şehir merkezinde kalp bölgesinden bıçaklanan Önder Ay, Isparta Devlet Hastanesi’nde 1 saatlik operasyonun ardından hayata tutunmayı başardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2014 13:20
Yaşamla Ölüm Arasında 1 Saat

27 yaşındaki Önder Ay, Isparta’da geçtiğimiz pazar akşam saatlerinde kalbinden bıçaklandı. Göğsünde bir sıcaklık hisseden Ay, arkadaşının yardımıyla taksiye bindirilip hemen Isparta Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastaya burada ilk müdahaleyi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş yaptı. Yapılan tetkik sonucu kalp zarı yırtılan ve kalbinde delik açılan hasta Opr. Dr. Sedat Güneş ve Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Harun Düver’in bir saat süren operasyonu sonucu kurtarıldı.

BAĞRIMDA SICAKLIK HİSSETTİM
Sağlık durumu iyi olan Önder Ay, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu anda iyiyim. Özellikle dünden beri rahatım. Beni bıçaklayan şahıs pusuya yatmış. Her şey aniden oldu. Bağrımda sıcaklık hissettim. Bağrımı elimle tuttum. Yanımda arkadaş vardı. Hemen taksiye atlayıp hastaneye geldim. Ameliyata aldılar. Allah razı olsun doktorlarımdan. Hayatta kaldığım için çok mutluyum” dedi.

BIÇAK UCU KALBE KADAR İLERLEMİŞ
Hastanın ameliyatını gerçekleştiren doktorlardan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Harun Düver de “ Hastamız gece geldi. Halk arasında iman tahtası denilen kemiğin bıçaklanması ve delinmesi sonucu yaralanma olduğunu gördük. Bıçağın ucu kalbe kadar ilerlemiş. Kalpte delik açmış. Hastanın hayati tehlikesi olduğundan ameliyata aldık. Kalp zarı delinmiş kalbi de delinince ölüm sınırına gelmiş bir vaka olduğunu gördük. Ameliyatla deliği kapattık. Kanamayı durdurduk. Yarın yürüteceğiz. Bu tür bıçak yaralanmaları, özellikle kalbi delen yaralar ölümcül olabilmektedir. Hastamızın yaşaması bizi çok mutlu etti. Bıçak biraz daha 2-3 mm derine inseydi o zaman oradaki büyük damarı kesmiş olacaktı ve belki de hastamız hastaneye bile yetişemeyecekti. Allah onun yanında olmuş. Bıçağın seviyesi yukarıda kalınca ameliyatla kurtuldu” dedi.

İŞ HAYATINA DÖNMESİ 1,5 AYI BULACAK
Hastanın bir ay sonra her türlü işi yapabilecek boyuta geleceğini kaydeden Düver, “ İş hayatına dönmesi bir buçuk iki ayı bulabilir. Ama bir sorun yaşamadan hayatına kaldığı yerden devam edecek” dedi.

HIZLI HAREKET ETMEK ÖNEMLİ
Bu tür yaralanmalarda hızlı hareket etmenin ve ilk yardımın önemine değinen Düver, Bıçaklanmanın yeri ve derinliği bizim için önemli. Kalbe yakın bölge olduğunda acilen hastanın hastanemize gelip hızlı bir şekilde tetkiklerinin yapılıp ameliyat edilmesi gerekiyor. Çünkü bu yaralanmalarda kan kaybı çok hızlı oluyor ve acil müdahale yapılması gerekiyor. İlk yapılması gereken bıçaklanan bölgenin elle tamponize edilmesidir. Baskılı pansuman yapılamasıyla tedbir almak mümkün” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum