Yaşar Ne Yaşar Ne yaşamaz

Yalvaç ilçesine bağlı Çetince beldesinde muhtarlık yapan Ramazan Almacı kayıtlara ''ölü'' olarak geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2011 13:53
Yaşar Ne Yaşar Ne yaşamaz

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince beldesinde muhtarlık yapan Ramazan Almacı, intihar eden yeğeninin otopsi raporunda yanlışlıkla kendisinin TC kimlik numarasının yazılması sonucu, kayıtlara ''ölü'' olarak geçti. Bir bankada işlem yaptırırken aslında ''yaşamadığını'' öğrenen muhtar, hatanın düzeltilmesi için yetkili makamlara başvurdu.
    
Ünlü yazar Aziz Nesin'in 1977 yılında yayınlanan romanı ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'', Isparta'nın Yalvaç ilçesinde gerçek oldu. Çetince beldesinin Mithatpaşa Mahallesi'nde muhtarlık yapan Ramazan Almacı, ilçe merkezindeki bir banka şubesinde işlem yaptırmak isteyince, kayıtlara göre ''ölü'' olduğunu öğrendi.
    
Büyük şaşkınlık yaşayan ve hemen Yalvaç Nüfus Müdürlüğüne başvuran Almacı, ölüm kaydının Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapıldığını tespit etti. Almacı, daha sonra yaşadıklarını AA muhabirine şöyle anlattı: ''Yeğenim Bayram Almacı, 14 Aralık 2010'da Antalya'nın Serik ilçesinde intihar etmişti. Onun cenaze işlemleri için Antalya'ya gittiğimi, orada bazı işlemlerin yapıldığını hatırladım. Bu işlemler sırasında Antalya Adli Tıp Kurumundan verilen otopsi raporunu incelediğimde, yanlışlığı fark ettim. Çünkü Adli Tıp Kurumundan verilen otopsi tutanağında, yeğenimin değil benim TC kimlik numaram yazılıydı'' dedi.
    
Hatanın düzeltilmesi için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına başvurduğunu kaydeden Ramazan Almacı, bu ay yapılacak mahkemenin ardından kayıtlarda yeniden sağ görünmeyi beklediğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.