Yaşlılığa Karşı Mor Meyve

Mor renkli meyvelerin yaşa bağlı hastalıkları engellediği ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2010 11:03
Yaşlılığa Karşı Mor Meyve

İngiltere'de yapılan araştırmaya göre yabanmersini, böğürtlen, frenk üzümü, erik gibi mor renkli meyveleri bol ve düzenli tüketmek, Alzheimer, multipl skleroz (MS) ve kanser gibi hastalıklar ile kalp hastalıklarına karşı direnç kazandırıyor.

Manchester Üniversitesi bilim insanları, bu meyvelerin içinde bulunan "polifenol" isimli maddenin, sindirim sistemi bozuklukları nedeniyle hücrelerin zarar görmesine yol açan demirin kötü etkilerini engellediğini de açıkladı.

Kırmızı ve mor meyveler kansızlık üzerinde de etkili

Memorial Etiler Tıp Merkezi Dahiliye Bölümü'nden uzman doktor Murat Görgülü de son yıllarda yapılan bilimsel çalışmaların kırmızı ve mor renkli meyvelerin sağlık açısından daha yararlı olduğunu ortaya çıkardığını kaydetti. 

Karadut, yabanmersini, kara erik, kara üzüm ve nar gibi meyvelerde resveretrol, beta karoten, demir gibi maddelerin daha yoğun olduğunu belirten Görgülü, "Bu meyveler içerdikleri antioksidanlar bakımından diğer meyvelerden daha değerli, içerdikleri demir açısından kansızlık üzerinde daha etkili. Ayrıca yapılan birçok çalışma bu tip meyve ve sebzelerin akciğer, prostat, karaciğer ve bağırsak kanserinden koruyucu etkisi olabileceğini de gösterdi." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.