Yassıbel Köyünde Kanalizasyon Sevinci

Vali Vahdettin Özkan’ın sevk ve idaresinde il özel idaresi olarak kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirten Vali Yardımcısı, İl Özel İdare Sekreteri Abdullah Akdaş, 588 nüfuslu Yassıbel Köyünde kanalizasyon sistemi ile birlikt

Yayınlanma:
Yassıbel Köyünde Kanalizasyon Sevinci

Vali Vahdettin Özkan’ın sevk ve idaresinde il özel idaresi olarak kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek için çalıştıklarını belirten Vali Yardımcısı, İl Özel İdare Sekreteri Abdullah Akdaş, 588 nüfuslu Yassıbel Köyünde kanalizasyon sistemi ile birlikte doğal arıtma tesisini bitirerek köylünün hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Isparta’nın 174 köyünden 100 tanesinde kanalizasyon işini tamamladıklarını ifade ederek sözlerine devam eden Akdaş; “Köylerimizin coğrafik konumlarına göre 28 köyümüzde doğal arıtma sistemi kurduk. Bunlardan bir tanesi de Yassıbel Köyü oldu.

Çünkü burası Beyşehir Gölü havzası içerisinde bulunmakta, bizim için çevre değerleri, çevre temizliği çok önemli. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, hiçbir enerji kullanmadan, köye herhangi bir ek masraf getirmeden tamamen cazibeli olarak çalışan doğal arıtmalardan % 80 temizlenerek çıkan atık su tarımda sulama suyu olarak da kullanılabilmektedir. Köylümüze hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

20 yıllık bir özlemin bittiğini belirten Köy Muhtarı Hüseyin Şenuslu ve vatandaşlar, köylerine çok güzel bir hizmetin kazandırıldığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

285 haneli köyde % 80’ninin kanalizasyon sistemine bağlandığını belirten Şenuslu; “Geri kalan hanelerimiz de ilerleyen dönemde kanalizasyona bağlanacak. Daha önce vatandaşlar kendi imkânları dâhilinde atık sulara çözüm bulmaya çalışıyordu, ama kanalizasyon sistemi sokaklarımızın temizliği bakımından, her hangi bir hastalığın yayılmaması bakımından çok iyi oldu. Ayrıca doğal arıtmadan çıkan temiz suyun bahçe sulamasında kullanılacak olması da bizim için çok iyi olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.