Yaşta ‘Sınırsız’ Eğitim

Yaşta ‘Sınırsız’ Eğitim

Yayınlanma:
Yaşta ‘Sınırsız’ Eğitim

İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, usta yetiştiren mesleki eğitim merkezlerine kayıtlarda takvim ve yaş şartının kaldırıldığını belirterek, “Vatandaşlarımızın yaşı 7 de olsa 77 de olsa gelip kayıtlarını yaptırabilirler” dedi. 

 

Mesleki Eğitim Merkezlerinin önünde ‘zaman engeli’ olarak bilinen hem işletmelerin hem de öğrencilerin önündeki bürokratik engellerin kaldırıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Milli Eğitim Bakanlığımızca, takvim ve yaş şartının kaldırıldığı usta yetiştiren mesleki eğitim merkezlerine meslek öğrenmek isteyen herkesin yıl boyu kayıt yaptırabileceği bildirilmiştir. 

Bilindiği gibi, daha önce mesleki eğitim merkezlerine kayıtların her yıl Temmuz, Ağustos, Eylül ayları ile Ocak ayında yapılmaktaydı. Şimdi ise yılın her ayı yapılabilecek. Böylece, yapılan mevzuat değişiklikleri ile herhangi bir takvime bağlı olmadan yıl boyu ve sürekli yapılabilmesinin önü açılmıştır. Ayrıca, kayıtlarda 18 yaş koşulu da kaldırılmış olup meslek öğrenmek isteyen herkesin merkezlere yıl boyu kayıt olabilmesi sağlandı. 

Mesleki Eğitim merkezlerinin önünde zaman engeli olarak bilinen hem işletmelerin hem de öğrencilerin önündeki bürokratik engellerin kaldırılmasıyla bu sayede işverenin, ihtiyacı olan öğrenciye her an kolaylıkla ulaşabilmesi sağlanmıştır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.