Yatak Kapasitesinde Sorun Yaşanmaz

Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, 755 yatak kapasitesi yeni Şehir Hastanesi’nin ilimize yetersiz geleceği iddialarına açıklık getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2015 10:52
Yatak Kapasitesinde Sorun Yaşanmaz

Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, 755 yatak kapasitesi yeni Şehir Hastanesi’nin ilimize yetersiz geleceği iddialarına açıklık getirdi.

450 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi’nin bile şu anda yüzde 67-68 doluluk oranıyla çalıştığına dikkat çeken Yavuz, ‘’Yeni hastanede 755 yatak olacak. Bir kişilik odalar 32, iki kişilik odalar 42 m2. Odaların büyüklüğü göz önüne alındığında müthiş rakamlar bunlar. Mevcut hastanemiz yüzde 67-68 doluluk oranıyla çalışıyor. Şuanda 450 yatağımız var. Doğumevi’yle birlikte düşündüğünüzde yeni açılacak hastaneni yatak kapasitesi yeterli olacaktır. Yeni hastanede yüzde 80-90 doluluk oranıyla çalışacağımızı düşünüyoruz. Yalvaç’ın doluluk oranının yüzde 100’ün üzerinde olduğunu biliyorum. Ek yatak atarak hizmet verebiliyorlar. Tek kişilik ve iki kişilik odalarla doluluk oranımız artacağı için bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Yatak sayısına bakıldığında sıkıntı var gibi gözüküyor fakat doluluk oranlarına bakıldığında herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Yüzde 68 olan doluluk oranımız yeni hastanede yüzde 80-90’a çıkacak. Bu daha mantıklı ve verimli. Ayrıca odaların konforu da artacak’’ dedi.

ACİLE GELEN HASTA BEKLEMEDEN MUAYENE OLMALI
Öte yandan acil servise çok önem verdiğini ifade eden Yavuz, ‘’Acil servisler çok önemli. Bir takım şikâyetler duyuyorum. Oraya gelen hastanın beklemeden muayene olması gerekiyor. Bir de mutlaka hasta gelmişse nöbetçi uzman hekim arkadaşların görmesi gerekiyorsa hemen görmesi lazım. Zaman zaman sorun yaşandığını görüyorum. Acil servisin daha işler hale getirilmesini amaçlıyoruz. Acil servislerde pratisyen hekim arkadaşlarımız duruyor ama acil uzman hekimlerimiz mutlaka oluyor. Acilde günde 4 hekim arkadaşımız görevli. Ayrıca hastanemizde ortopedi, dahiliye, genel cerrahi, nöroloji ve anestezi olmak üzere 5 ana branşta nöbetçi uzman hekimlerimiz var. Acil durumda bu hekimlerimiz anında hastaları görebilecek durumdalar’’ şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum