Yatırım Denince Akla AK Parti Gelir

AK Parti 5’nci Merkez İlçe Kongresine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, muhalefeti "Onlar bizim yaptıklarımızı hayal bile edemez, rüyalarında bile göremezler" sözleriyle vurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2014 16:51
Yatırım Denince Akla AK Parti Gelir

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ayrıca Isparta’ya yapılan projelerden de bahsederek, Isparta’ya hiçbir şekilde yatırım yapmadı diyenleri de sert bir dille eleştirdi. Bakan Eroğlu, ‘Bugüne kadar Isparta’ya birçok yatırım yaptık. Isparta’ya yatırım yapmadı diyenler, bu yatırımların yanından bile geçemezler” dedi.

ÇOK ÇALIŞIYORUZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin AK Parti döneminde çağ atladığını söyledi. Şimdi büyük ve güçlü bir Türkiye olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Hedef 2023. Türkiye hazır Isparta hazırdır. Hedef 2071. İnşallah Türkiye dünyada büyük küresel bir güç olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bizler hükümet olarak çok çalışıyoruz. O yüzden geçen yıl IMF’ye olan borcumuzu ödedik. 300 yıldan bu yana, Osmanlı döneminden borçlanmışız. İlk defa dünyada kriz varken sayın Cumhurbaşkanımız o zaman IMF’ye onların şartlarını kabul edemeyeceğimizi söyledi. IMF kabul etmeyince borçlarımızı ödedik. 70 cente muhtaç olan Türkiye’de artık IMF borç verecek olan bir Türkiye var. Daha da büyüyeceğiz merak etmeyin. İnşallah 2023’den önce Türkiye’yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız” diye konuştu.

ALLAH’IN DA HESABI VARDI
Türkiye’nin önünü kesmek için çeşitli senaryolar yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, “Önümüzü kesemeyenler bunları yolsuzlukla itham edelim, tuzak hazırlayalım dediler. 17 Aralık budur. Bunun önünü kesmek gerekir diye ülkenin düşmanları maalesef böyle bir komplo içine girdi. Onların bir hesabı varsa Cenabı Allah’ın da bir hesabı var. Şunu hesap edemediler. Milleti unuttular” dedi.

Bakan Eroğlu şöyle konuştu. “Geçenlerde sordum birisine. Ne diyorsun dedim, ya hu dedi biz saf mıyız?. Siz borçları ödediniz, KEY ödemelerini yaptınız, merkez bankasında dövizi biriktirdiniz, yatırım yapıyorsunuz. 800 kat trilyon yatırım yapmışız. Bu nasıl oluyor? Bize havadan altın yağmıyor. Petrol de bulmuş değiliz. Eski borçları ödüyoruz bu kadar da yatırım yapıyoruz. Yolsuzluk olsa böyle bir şey olabilir mi? Recep Tayyip Erdoğan’dan önce İstanbul Belediyesinin borcu 2.5 milyar dolardı. Ama ne oldu bir sihirli el değdi ve bütün borçlar ödendi. Bu insanlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi korur diyor milletimiz. Millet bunu söylüyor. Dolayısıyla bizi onunla itham edemezler. Halep ordaysa arşın Isparta’da. Hesap ortada. Bir taraftan merkez bankasını dolduracaksın bir taraftan yatırımlar yapacaksın. Bu para nasıl geldi biliyor musunuz? Geçmişte faiz lobisi vardı. 9 ay vadeli devlete kredi veriyor yüzde 63 faizi hemen geri alıyor. Yılda faize 60 milyar TL para gidiyordu. Biz onların hortumunu kesiverdik. Kimisini Isparta baltasıyla kestik kimisini testere ile kestik. Neticede faizler yüzde 63’den tek rakamlı hale indi. Kılıçdaroğlu acaba SSK Genel Müdürü iken ilaç fiyatları ne idi hatırlıyor musunuz? Bir antibiyotik 63 milyondu. Şimdi geçenlerde eczacıya sordum 9 lira. 63 milyon nerede 9 lira nerede. Haziran 2015’de yine seçim var. Onlara milletimiz ders vermeye devam edecektir. İnşallah burada gümbür gümbür AK Parti bayrağını dalgalandıracağız”

YATIRIM DENİNCE AKLA ‘AK PARTİ’ GELİR
Yatırım denilince akla AK Parti hükümetlerinin geldiğini belirten Bakan Eroğlu konuşmasını şöyle tamamladı. “Çalışınca oluyor. Millete hizmet aşkıyla çalışırsanız imkansız diye bir şey yok. Bütün yollar açılıyor. 76 şehrimizde su yoktu. Biz büyük düşündük. 76 şehirde susuzluğu çektirmedik. İstanbul’da İzmir’de suları akıttık. Niye büyük düşündük çünkü. Sayın Başbakanımız 7 büyük ekonomi paketi açıkladı. Büyük hizmetlere mührümüzü vuracağız inşallah. Ağaçlandırmada Türkiye’yi yem yeşil yapıyoruz. 3 milyarın üzerinde fidanı hükümetimiz döneminde toprakla buluşturduk. Ağaçlandırmadık yer bırakmayacağız. Dünyada ormanlık alanlar azalırken Türkiye’de ormanlık alanlar artıyor. 9 milyon dekar ormanlık alan son 10 yılda arttı. Odun servetimizde 1.5 milyar metre küpe yükseldi. Bu büyük bir başarıdır. İnşallah daha da mührümüzü ormanlara da vuruyoruz. Sadece su ve göletlere değil ormanlara da vuruyoruz. Artık ormanları kırsal kalkınma için lokomotif olarak kullanmaya başladık. Bozuk orman alanlarını parselliyor hane başına kura çekip 3 yıl bakımı ve bütün masrafları bakanlığa ait cevizdir, bademdir gelir getirici ne varsa bunları dikip gelirini vatandaşımıza veriyoruz. Bizim anlayışımızda şu var. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Sadece biz değil Ulaştırma Bakanlığımız da bakın neler yapıyor. Bölünmüş yollar, hava yolu halkın yolu haline geldi. Dünyanın en berbat sağlık sistemi bizdeydi. Ama ilk defa AK Parti döneminde bütün hastaneler birleşti ve sağlık sisteminde muhteşem bir dönüşüm yaşadık. Her yere şehir hastaneleri kuruluyor. Temel at unut defterini kapattık. Biz temel atarken açılış takvimini veriyoruz. Üniversitesi olmayan il kalmadı. Buraya ikinci üniversite kurmak yakışır. Isparta öğrenci sayısı 60 bini aştı. Isparta’ya ikinci üniversite yakışır. Isparta’ya ne yapılacaksa biz yaparız. Çünkü Ispartalılar her şeyin en güzeline layık” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum