Yatırım Raporu Bakanlığa Sunuldu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yenilenebilir enerji yatırımları konusundaki sorunlar ile çözüm önerilerini rapor haline getirerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Eylül 2011 16:35
Yatırım Raporu Bakanlığa Sunuldu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), yenilenebilir enerji yatırımları konusundaki sorunlar ile çözüm önerilerini rapor haline getirerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sundu.

Raporda, geniş katılımlı yenilenebilir enerji yatırımları çalıştayı düzenlenmesi, en kısa sürede bölgenin bir yenilenebilir enerji envanterinin çıkarılması, güneş enerji santrali (GES) konusundaki ön yargıların kırılması için küçük çapta örnek bir proje yapılması talep edildi.

BAKA, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın güneş enerjisi yatırımları çevresinde Antalya'ya 58, Burdur'a 26, Isparta'ya da 18 megavat izin vermesinin ardından sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırladı.

BAKA Isparta Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Galip Bilgili ile Enver Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Isparta Şubesi kurucusu Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğretim üyesi Dr. İsmail Gökdayı'nın hazırladığı rapor, Bakanlığa gönderildi.

Sorunlar ve çözüm önerilerini içeren raporda, yatırımların artırılması için Ar-Ge uzmanları, yerli ve yabancı yatırımcılar ile Bakanlık temsilcileri, üniversiteler ve yerel yöneticileri bir araya getirecek bir çalıştay düzenlenmesi önerildi.

Çalıştayın Antalya, Burdur ve Isparta'daki üniversiteler ile BAKA'nın öncülüğünde düzenlemesi vurgulanan raporda, bu konuda yatırımcılara uygun arazi tahsis edilmesiyle yerli ve yabancı yatırımcının bölgeye çekilmesinin sağlanabileceği kaydedildi.

BAKA Isparta YDO Koordinatörü Bilgili, Alman ve İtalyan firmaların BAKA yatırım destek ofisleriyle daha önce temasa geçtiğini hatırlattı. Bu yatırımcıların Batı Akdeniz'de güneş tarlaları olmak üzere orman ve hayvansal atıklar potansiyeli yüksek biyokütle ile biyogaz enerji santralleri kurulmak için arazileri aradıklarını aktaran Bilgili, Milli Emlak ve Orman Bölge Müdürlükleri ile işbirliği içinde alternatif yatırım arazisi bulma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.