Yatırımda Isparta’ya Büyük Haksızlık

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, yıllardır Isparta – Antalya Dereboğazı duble yolunu programa bile almayan AKP iktidarının Rize’ye milyon dolarlık yatırımları akıttığını belirterek; “Rize’de daha geçen yıl başlamasına rağmen gelecek yıl bitecek ola

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2014 13:03
Yatırımda Isparta’ya Büyük Haksızlık

Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, yıllardır Isparta – Antalya Dereboğazı duble yolunu programa bile almayan AKP iktidarının Rize’ye milyon dolarlık yatırımları akıttığını belirterek; “Rize’de daha geçen yıl başlamasına rağmen gelecek yıl bitecek olan ve dünyanın en uzun 2. Tüneli konumundaki Ovit Tüneli bunun en bariz örneğidir” dedi.

GENÇAY; “11 YILDIR ISPARTA’YA YATIRIM YAPILMIYOR”
İktidar Partisi AKP’nin adının Adalet ve Kalkınma Partisi olduğunu ancak isminde yer alan ‘Adalet’ kelimesinden en ufak bir şekilde söz dahi edilemeyeceğini vurgulayan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay; “Eğer, bu adalet sadece bu partinin adında kalmış olmasaydı tüm ülke genelindeki illere eşit yatırım yapılırdı. Rize’ye hayal bile edilemeyen yatırımlar yapılırken, Isparta’ya 11 yıldır yatırım yok” dedi. Başkan Gençay, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi AKP iktidarının yönetimde olduğu 11 yıldır Isparta’ya ciddi bir yatırım yapılmıyor.

“ISPARTA MİLLETVEKİLLERİ SADECE BAKIYOR”
Bunun en bariz örneği de komşumuz Antalya’ya ulaşımı sağlayan ve Isparta için son derece önem arz eden Dereboğazı yolunun duble yol yapılamaması ve hatta bakanlığın yatırım programına bile alınmamasıdır. Tabi, bu konuda iktidar partisinin Isparta Milletvekillerinin beceriksizliği açıkça görülmektedir. Diğer illerin milletvekilleri illerine yatırımları akıtırken, Isparta sadece bakmaktadır.

“ERDOĞAN AYNI ŞEYİ ŞİMDİ KENDİ İLİNE YAPIYOR”
‘Isparta Demirel zamanında alacağı yatırımı almış, bundan sonra oraya yatırım yapmam’ diyen ve bu anlayışla hareket eden bir Başbakan var bu ülkede. Dolayısıyla, şuanda Isparta’ya hiçbir yatırım yapılmıyor. Bunun yanında, sayın Başbakan Demirel döneminde Isparta’ya yatırım akıtıldığını söylemesine rağmen eğer öyleyse şimdi de kendi ili olan Rize’ye aynı şeyi uyguluyor. Demek ki, bundan sonra gelecek iktidarlar ‘Rize’ye gereken yatırım Erdoğan zamanında yapılmış. Artık oraya yatırım yapmaya gerek yok’ diyecek herhalde. Böyle bir anlayış ve böyle bir düşünce olabilir mi? Tabiki olamaz ve olmamalıdır.

“ISPARTA’DA YOLU DUBLE YAPMAYAN
AKP, RİZE’DE DAĞLARI DELİP TÜNEL YAPIYOR”
Başbakan Erdoğan’ın memleketi Rize’ye bir bakalım. Bir zamanlar ‘hayal’ bile edilemeyen bir proje neredeyse bitmek üzere. O da ‘Ovit Tüneli’ projesi. İki gün önce haber ajanslarında yer alan bir haber bunu açıkça ortaya koyuyor. Isparta – Antalya Dereboğazı yolunu duble yapmamak için dokuz takla atan AKP iktidarı Başbakan’ın memleketi Rize’ye milyonlarca liralık yatırım yapıyor ve adeta dağları deliyor.

“GEÇEN YIL TEMELİ ATILDI, GELECEK YIL BİTİRİLECEK”
Rize ili sınırları içinde yer alan ve Rize – Erzurum arasındaki mesafeyi 10 km. kısaltacak olan Ovit Tünelinin temeli 13 Mayıs 2013 tarihinde yani daha geçen yıl atılmasına rağmen; 12,6 kilometresi kapalı yani tünel şeklinde, 1,7 kilometresi açık olmak üzere toplam 14,3 kilometre ile dünyanın en uzun 3. Karayolu Tüneli olacak.

“RİZE’YE VAR DA, ISPARTA’YA YOK MU? ”
Bu proje ile ilgili çalışmalar o kadar hızlı ilerliyor ve paralar buraya o kadar çok akıtılıyor ki, proje 2015 yılı sonunda bitirilecek ve söz konusu yol ve tünel hizmete açılacak. Böylece, Rize’deki 2 bin 600 metre rakımlı Ovit Geçidi özellikle kış aylarında kar nedeniyle sürekli ulaşıma kapanırken, yapılan çalışma ile yolun trafiğe kapanma olayı ortadan kalkmış olacak ve söz konusu yol 12 ay boyuncu trafiğe açık olacak. Isparta’ya da aynı değer verilerek bu tür yatırımlar yapılmalıdır. Bizim Rize’ye yapılan bu milyonlarca liralık yatırımlarda gözümüz yok. Ancak, Rize’ye yatırım yapılıp, Isparta’ya yapılmaması ortaya büyük bir adaletsizliği çıkarmaktadır. Bu durumda ben AKP iktidarına ve özellikle Isparta Milletvekillerine şunu soruyorum: ‘Bu yatırımlar Rize’ye var da Isparta’ya yok mu?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum