Yavaş Ama Kararlı Bir Şekilde Sürüyor

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, beraberinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliğini ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2014 14:20
Yavaş Ama Kararlı Bir Şekilde Sürüyor

Başkan Günaydın, kentsel dönüşümün yavaş ancak kararlı bir şekilde sürdüğünü, kentsel dönüşümden dolayı işlerin Ispartalı müteahhitler tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi.

Oda Başkanı İbrahim Göçer ise, olumlu bakışlarından dolayı Belediye Başkanı Günaydın’a teşekkür ederken, çalışmaların kentin, halkın, üyelerin menfaatleri doğrultusunda yapıldığına değindi. Yerel seçimlerde Başkan Günaydın’a başarı dileklerini de ileten Göçer, birlik ve beraberliklerinin devam etmesini dilediklerini aktardı.

Ağırlıklı olarak şehrin kentsel dönüşümü ile ilgili olarak karşılıklı istişarelerin yapıldığı görüşmede kendisi de inşaat mühendisi olan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, her zaman sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla istişare içerisinde olduklarını söyledi. Başkan Günaydın’ın odanın, üyelerinin ve vatandaşların avantajlı çıkacağı bir yol izlediğinden bahseden Yalçın, her kurum gibi meslek odalarının da hükümet tarafından etkisizleştirilmek istendiğinden bahsetti.

Bir mühendis olarak Belediye Başkanı Günaydın’a teşekkür etmek istediğini dile getiren MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bir toplum kalkınacaksa topyekûn kalkınmalı” dedi. Isparta’da büyük bir kesimin kentsel dönüşümü istediğine vurgu yapan Yalçın, “Kentsel dönüşüm için ok yaydan çıkmış durumda. Isparta’nın menfaatine yönelik bir şey varsa uygulanır. Vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm iyi anlatılmalı. Ortada bir kazanç olacaksa bu müteahhidin, daire sahiplerinin ve Ispartalının olmalıdır, kazanç tek taraflı olmamalıdır” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer de, mesleki denetim olarak Türkiye’deki birkaç ilden birisinin de Isparta olduğunu kaydetti. Başkan Günaydın’ın odalarına karşı olumlu bakış açısından dolayı teşekkür eden Göçer, “Kentsel dönüşüm ile ilgili süreç doğru yönetilmektedir. Önümüzdeki günlerde kentsel dönüşüm ile ilgili istişareler olacak. Kentin, halkın ve üyelerimizin menfaatleri korunarak doğru çalışmalar gerçekleştirilecek. Belediye Başkanımıza samimi duruşundan ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Destek ve yardım noktasında daima masada olacağız ve yanındayız. Hiçbir siyasi görüşe mensup değiliz. Birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Isparta’daki inşaat sektörünün hareketli olduğundan bahsetti. Isparta’daki kentsel dönüşümün başladığını ve bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Günaydın, kentsel dönüşüm dolayısıyla yapılacak olan binaların Ispartalı müteahhitler tarafından yapılmasını arzu ettiğini, bunun yapılırken de gerek müteahhitlerin, gerek arsa sahiplerinin gerekse Ispartalının mağdur edilmemesini dilediklerini anlattı.
Görüşmeler karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.