Yaz Kur’an Kursları Tamamladı

. 25 Haziran’da başlayan Kur’an Kursları’nın kapanışı nedeniyle Hacı Ümmühan Demirel Camii’nde tören düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2012 12:58
Yaz Kur’an Kursları Tamamladı

Hacı Ümmühan Demirel Camii’nde tören düzenlendi. Törende Batıkent Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Süleyman Mercan, Cami İmamı Veysel Dönmez ve diğer görevlilerle 100’e yakın öğrenci hazır bulundu.

Törende önce Kur’an okumayı öğrenen öğrenciler arasından 2’si Kur’an okudu.

Ardından konuşan İl Müftü Yardımcısı Mahfuz Ata, öğrencilerin dini bilgileri eğlenerek öğrendiğini söyledi. Ata, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Isparta İl Müftülüğü olarak yaz Kur’an kurslarımıza çok ehemniyet veriyoruz. Bu kurslar vasıtasıyla camideki, mihrabı, minberi, kürsüyü, cami adabını çocuklarımız öğrenmiş bulunuyorlar. Bununla birlikte Kur’an-ı Kerim’in yüzünde okunmasını, kısa surelerin ezberlenmesini, ayrıca ahlaki kuralları öğreniyorlar. İşte bütün bu faaliyetlerde bulunan başta hocalarımız olmak üzere, öğrencilerin velilerini de tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere hediyeler verildi. İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı da il merkezinde 7 bin olmak üzere il genelinde toplam 15 bin öğrencinin Kur’an Kurslarına katıldığını söyledi.

Bu yıl yaş sınırı da olmadığı için Kur’an kurslarına katılım fazla oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.