Yazıcıoğlu Davsı Isparta'da...

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açılan dönemin emniyet amiri Dursun Özmen’in yargılanmasına Isparta’da devam edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2014 15:40
Yazıcıoğlu Davsı Isparta'da...

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel BaşkanıMuhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açılan dönemin emniyet amiri Dursun Özmen’in yargılanmasına Isparta’da devam edildi.

Kahramanmaraş’ta görülen davaya sanık Özmen, Isparta Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olduğu için Isparta 5. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonundan ses ve görüntü bilişim sistemi aracılığı ile katıldı. Isparta’daki duruşmayı BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Mehmet Efe, BBP Isparta İl Başkanı Şener Taşören, Yazıcıoğlu ailesinin avukatları Adnan Can ve Hulusi Kızılkaya da izledi.

Bütün suçlamaları reddeden sanık Özmen, "Günah keçisi ilan ediliyorum, mağdur edildiğime inanıyorum. Ben kurtarma çalışmalarına katkıve bir an evvel yapılması için gerekeni yaptım. Kayseri Valisi beni hedef gösterdiği için bu durumla karşı karşıyayım" diye konuştu.

Duruşmada avukatlar, sanık Özmen'in örgüt üyesi olduğu ve delilleri karartma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanmasını istedi. Özmen, örgüt iddialarını reddetti.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
Duruşmanın ardından Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları üyesi bir grup, Isparta Adliyesi önünde pankart açtı. Partinin MKYK Üyesi Mehmet Efe, basın açıklaması yaptı. Parti olarak üzerlerine düşenin Muhsin Yazıcıoğlu davasına ilişkin nerede bir ihmal, bir kasıt varsa, sonuna kadar açığa çıkması, adaletin tecelli etmesi olduğunu belirten Efe, şunları kaydetti:

"Bizim yapmamız gereken en ufak bir ayrıntıyı bile kaçırmamak.Mahkeme salonunda sanığı dinledik. Ama sanığın açıklamaları bizi tatmin etmedi. Basından sizler de izlediniz. Vali beyin açıklaması.İlk not farklı. İkinci not ayağı kırık kaburgası kırık hayati tehlikesi yok. Hastane teyakkuz haline geçirildi şeklinde bir açıklama var. Kaza Kahramanmaraş’ta oluyor. Bu bilgi notunu KayseriValisi açıklıyor. Bu nedenle sanığın açıklamalarını da tatmin edici bulmadık. Dolayısıyla bu hadiseleri sonuna kadar takip edeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu 10 yıl üzerinde ceza evinde yatmış, 5.5 yıl hücrede kalmış bir siyasi liderdir. Her şeye rağmen ’Vatanım, milletim’ demiş milletin hakkını hukukunu korumak için siyasete devam etmiş. Hukukun içinde kalarak BBP teşkilat mensupları da aynı dava ve duruşunu sürdürecektir. Bize düşen kimseyi suçlamadan, kimseye hakaret etmeden ötekileştirmeden ama milletin hakkını hukukunu tesisi için aranızdayız. Bizim davamız kin noktasında değildir. intikam duygusu içinde değiliz. Ama milletin hakkını tesis etme noktasında buradayız. Sonuna kadar bu davayı takip edeceğiz."

"DUYUMLARLA HAREKET EDEMEYİZ"
Bir gazetecinin, "Yazıcıoğlu’nun kasten öldürüldüğüne inanıyor musunuz?" sorusuna Efe, "Sokaktaki vatandaşa bile sorduğunuzda size verilecek cevap ‘O iyi insandı. Onu ortadan kaldırdılar. Şehit ettiler suikast yaptılar’ gibi ifadeleri duyarsınız. Ama bizim partili olarak bu açıklamayı yapmaktan ziyade, hukukun milletin önüne konulacak bilgi ve belgelere dayandırmamız lazım. Yani hukuku resmileştirmemiz gerekiyor. Benim duyumlarla hareket etmem yanlış olur" diye yanıt verdi.

"ADALETE GÜVENİYORUZ"
Seçim barajının düşürülmesi tartışmalarına da değinen Efe, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Son günlerde yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi tartışmaları var. Bizim yaklaşık 6 ay önce sadece seçim barajı değil, siyasi parti yardımlarıyla alakalı Anayasa Mahkemesi’ne müracaatımız vardı. Fakat iktidar yetkilileri 12 yıldır bu ülkeyi yönetmelerine rağmen, seçim beyannamelerinde söz vermelerine rağmen, iktidar yetkilileri milletten aldığı yetkiyi kullanmadan halen 12 Eylül Anayasası‘na yaslanarak bir türlü yasal düzenleme yapmadıkları gibi, hala su üstüne yağ gibi çıkmak istemektedirler. İktidar yetkililerini televizyonlardan izliyoruz. Diyorlar ki ‘Seçime 6 ay var. Anayasa Mahkemesi’nin açıklamasını manidar buluyoruz.’ Biz parti olarak Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etmişiz. Anayasa Mahkemesi iktidarın işine gelenleri ortaya koyarken, işine gelmeyenleri örtbas mı etmeli? Adalete güveniyoruz. Hukukumuzu sonuna kadar arayacağız. Önümüzdeki seçimlere kadromuzla hazırlanıyoruz. Önümüzdeki dönem Mecliste temsil edileceğimize inanıyoruz. Burada ciddi manada hak ihlali vardı. Bu hak ihlaliyle ilgili de 12 Eylül referandumunda BBP olarak yetmez ama evet dedik. Bu referandumda elde ettiğimiz bireysel başvuru hakkıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum