YBEM Nijer’e Şube Açacak

Nijer Zinder Üniversitesi Rektörü Prof. Motcho Kokou Henri ve beraberindeki heyet, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ)’ne ve ardından Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM)’ne ziyarette bulundu.

Yayınlanma:
YBEM Nijer’e Şube Açacak

Bilgi paylaşımında bulunmak, toplumların ilerlemesine katkı sağlamak ve üniversitelerarası işbirliğini geliştirmek amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi’ne gelen Nijer Zinder Üniversitesi heyetini, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ile Rektör Danışmanı Mehmet Fatih Cebeci makamında ağırladı.

AKYILDIZ; BİLİM ÜNİVERSALDIR
Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Nijer Zinder Üniversitesi’nden gelen misafirlerini ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek “Bilim, üniversaldır. Dolayısıyla tüm dünyanın ortak malıdır ve tüm insanlığı birleştiren en güzel olgudur. Bu açıdan kendilerini bu güzel ideale adayan heyete teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılan heyetin bir sonraki durağı Yaşam Boyu Eğitim Merkezi oldu.

ADIGÜZEL MÜJDEYİ VERDİ
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu öncülüğünde paylaşılan düşünceler arasında bulunan YBEM’in Nijer’e şube açma konusu, ziyarette sık sık yer tuttu.

Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere, tüm Türkiye’de şubelerinin açılmasının söz konusu olduğunu dile getiren Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, “Farklı faaliyetlerimizi gün geçtikçe büyütmeyi başarıyoruz. Sağladığımız üstün başarıların yanı sıra, ismimizi daha ileri seviyelere taşımamız gerekiyor. Bu vesile ile Nijer heyetini ağırlamış bulunmaktayız. Görüşülen konular neticesinde kesin olmamakla birlikte yurtdışına şube açma düşüncemiz var” dedi.

Zinder Üniversitesi Rektörü Prof. Motcho Kokou Henri de bulunulan ziyarette, Osmanlı İmparatorluğu zamanından bu yana geleneksel anlamda süren Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkilerin eğitim alanında artarak devam edeceğini bildirdi.

İşbirliğinin geleceğine dair hissettiği heyecan, umut ve iyimserliği ifade eden Prof. Henri, SDÜ yönetiminin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti de dile getirmeyi unutmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.