YBEM ve GULAR Özüne Dönüyor!

İbicioğlu Döneminde Tartışmaların Odak Noktasıydı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2015 18:10
YBEM ve GULAR Özüne Dönüyor!

SDÜ bünyesinde kurulan iki önemli kurum olan YBEM ve GULAR, üniversitenin bir önceki yönetiminde tartışmaların odak noktası olmuştu. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı, YBEM ve GULAR’ın özüne döneceğini söyledi.

TARTIŞMALARNIN ODAK NOKTASIYDI
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) bünyesinde kurulan Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (YBEM) ve Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (GULAR) Rektör İbicioğlu döneminde tartışmaların odak noktası haline gelmişti.

HAKSIZ REKABET
Özellikle haksız rekabet noktasında eleştiri konusu olan kurumlarla ilgili üniversitenin yeni yönetimi yönelimini anlattı.

Gazetecilerle göreve geldikten sonra ilk kez bir araya gelen SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, gazetecilerin sorularını cevapladı.

YBEM ve GULAR’ın yeni pozisyonu ile ilgili sorulara da cevap veren Prof. Dr. Çarıkçı, her iki kurumun da özüne döneceğini söyledi.

GÜLAR PİYASADAN ÇEKİLDİ
Prof. Dr. Çarıkçı, “Üniversitede ticaret olmayacak. GULAR’ın kuruluş amacı, nitelikli ürün geliştirmektir. GULAR’ı eski kimliğine, kuruluş amacına geri döndürdük. Piyasadan çektik. Artık nitelikli gül ürünleri geliştirecek. Piyasada GULAR ürünü görmeyeceksiniz” dedi.

YAPMASI GEREKEN İŞLERİN DIŞINA ÇIKMIŞ
YBEM’le ilgili de konuşan Rektör Prof. Dr. Çarıkçı, “YBEM’in yapması gereken işlerin dışına çıktığını gördük. Bizim yönelimimiz şu; YBEM piyasanın yapamadığı işleri yapacak. Örneğin, Isparta’da Çince kursu bulamazsınız. Talep olursa biz onu yapacağız. Ticari İngilizce, nitelikli Arapça kursu gibi piyasada karşılığı olmayan işlerle ilgileneceğiz” dedi.

İLÇELERE MÜJDE
İlçelerin büyük çoğunluğunda KPSS kurslarının olmadığına işaret eden Prof. Dr. Çarıkçı, “Örneğin ilçelerinizde KPSS kursu yok. YBEM buralarda bu kursları verebilir. Bu ticaret değil hizmettir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum