YBEM’den Bir Yenilik Daha

Türkiye genelinde eğitim odaklı çalışan kurumların başında gelen Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, yılda ortalama 2 milyon kişinin katıldığı sınav olan IELTS’i Isparta’ya getirmenin haklı gururunu yaşıyor.

Yayınlanma:
YBEM’den Bir Yenilik Daha

Dünya çapında 7 binin üzerinde üniversite ve kurumun kabul ettiği International English Language Testing System (IELTS) SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi farkıyla artık Isparta’da.

KAYITLAR BAŞLADI
Türkiye genelinde bütün üniversitelerin yeterlilik belgesi benzetmesi kapsamında IELTS eğitimini kabul etmesi üzerine Isparta’da bir ilk olarak kayıtlarının başladıklarını ifade eden Yabancı Dil Eğitim Koordinatörü İlker Özçelik, “SDÜ YBEM Dil Okulu olarak, küresel çapta dünyanın en büyük ve en önemli sınavlarından bir tanesi olan IELTS’i Isparta’ya getirmiş bulunmaktayız.

Sınavın Isparta’da yapılacak olması, Süleyman Demirel Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri başta olmak üzere bütün Isparta için büyük bir avantajdır. Sınav dünyanın en geçerli sınavlarından bir tanesidir. Ayrıca, ÖSYM’nin yaptığı son düzenlemeyle, sınavdan alınacak 4.5 puanın YDS’de 66 puana tekabül etmesi de, bu sınavı çok cazip hale getiriyor” dedi.

SINAV TARİHİ 3 AĞUSTOS
Alanlarında profesyonel akademisyenler eşliğinde eğitimlerini 1 Temmuz itibariyle başlatacaklarının müjdesini veren Özçelik, ilk yapılacak olan sınavın da 3 Ağustos tarihinde Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nde gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

PEKİ, IELTS NEDİR?
IELTS’i; yabancı ve yerli üniversitelerde yükseköğrenim görmek, akademik kadrolara başvurmak ve üniversitelerin hazırlık sınıfından muaf olmak için gerekli olan İngilizce bilgisini ölçmek adına yapılan yeterlik sınavı olarak açıklayan İlker Özçelik, sözlerine şu şekilde devam etti; “Test Akademik ve Genel olmak üzere iki farklı şekilde uygulanır. Yüksek öğrenim için geçerli olan Akademik IELTS sınavıdır. IELTS dildeki dört beceriyi (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) ölçmeyi amaçlar. Dinleme ve konuşma modülleri her iki düzeyde aynı şekilde uygulanırken okuma ve yazma modülleri iki düzeyde farklı formatlarda uygulanır.”

KİMLER KATILABİLİR?
Yüksek Lisans yapan son sınıf öğrencileri başta olmak üzere akademisyenlik, memurluk ya da özel sektör düşünen herkes bu sınava katılabiliyor. Öte yandan kariyerine yurtdışında devam etmek isteyenler için de bulunmaz bir fırsat olan IELTS, İngilizcenin geçerli olduğu kurumlarda da boy gösteriyor.

IELTS SINAV SONUÇLARI NE İFADE EDER?
Alanında profesyoneller tarafından verilecek olan kurslarımız bir ay sürecek, 3 Ağustos tarihinde yapılacak olan sınavımızın yeri de Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’dir. Yani kursiyer, eğitim aldığı sınıfta sınava tabii tutulacak. Bu da onun için bir moral kaynağı diyen Özçelik, “Adaylar 1’den 9’a kadar olan puanlamaya göre bir sonuç elde ederler. Geçme veya kalma puanı yoktur” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.