Yedek Hacı Adaylarına ‘Kontenjan’ Şoku

Isparta Müftülüğü bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının 3 Ekimden itibaren yola çıkacağını açıklarken ek kontenjan bekleyen hacı adaylarına da bir kötü haber geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2012 11:16
Yedek Hacı Adaylarına ‘Kontenjan’ Şoku

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, hacı adaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl hacca gidecek ilk kafile’nin 3 Ekim’de yola çıkacağını ifade eden Müftü Avcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşayan hacı adayları yavaş yavaş bavullarını toplamaya başladığını söyledi.

Türkiye'den hac yolculuğunun 17 Eylül Pazartesi gününden itibaren başladığını dile getiren İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı; “Bu yıl Suudi Arabistan Devleti hac için ek kontenjan vermedi. Dolayısıyla ilimiz Isparta’ya da ek kontenjan verilmedi.

Bilindiği gibi, normal hac kayıtlarının yanı sıra daha sonraki tarihlerde Diyanet İşleri Başkanlığımız Suudi Arabistan Devletinin verdiği toplam ek hac kontenjanına göre ilimize yani Isparta’ya ek kontenjan veriyordu. Ama bu yıl verilmedi. Eğer ek kontenjan verilseydi geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, Diyanet İşleri Başkanlığımızın vermiş olduğu ilk hac kontenjanının yanı sıra yedekten sırayla kaç ek kontenjan verilmiş ise o kadar vatandaşımızın daha kaydını alacak ve verilen ek kontenjan kadar daha vatandaşımız hacca gitme imkanı bulacaktı” açıklamasında bulundu.

Bilindiği gibi geçen yıl Isparta’ya ilk etapta 694 hac kontenjanı verilmiş ve ilerleyen tarihlerde ise 292 ek hac kontenjanı daha verilerek toplamda 986 kişi Isparta’dan kutsal topraklara gitmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.