Yedekteki 8 Bin Öğrencinin Vebali Kimin?

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'na soruyoruz... KYK'da yedekte bekleyen 8 bin öğrencinin vebali kimin üzerinde?

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Aralık 2014 01:03
Yedekteki 8 Bin Öğrencinin Vebali Kimin?

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, tartışmalara neden olan SDÜ Yaşam Merkezi Projesini savunmak için KYK’da 8 bin öğrencinin yedekte beklediğini söylemişti. İbicioğlu’nun bu açıklaması akıllara bakın neyi getirdi…

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, uzun süredir Isparta esnafının ve çok farklı kesimlerin tepkisine neden olan SDÜ Yaşam Merkezi Projesini ilginç bir gerekçeyle savundu.

ESANAFA GÖZDAĞI VERDİ
Kredi Yurtlar Kurumu’nda yedekte bekleyen 8 bin öğrenciyi gerekçe göstererek projeyi savunan İbicioğlu,esnafa da göz dağı vererek “Öğrenci gelmezse esnaf iş yapamaz” dedi.

UZUN DÖNEMDE ÖĞRENCİ
SAYISINI TUTABİLMEMİZ İÇİN…

İbicioğlu açıklamasında “Öğrenci geldiğinde güvenli kalabileceği bir ortam arzuluyoruz. KYK’ da 8 bin yedekte bekleyen öğrenci var. Bizim öğrenci sayımız 3 yıl önce 40 bindi şimdi 72 bine çıkardık. Uzun dönemde Öğrenci sayısını tutabilmemiz için, öğrencinin Isparta’ya yararının devam etmesi için üniversite kampus cazip hale gelmelidir. Öğrenci gelmezse esnaf iş yapamaz. Kafeteryalar, restoranlar iş yapamaz” ifadelerine yer verdi.

ARŞİV UNUTMAZ
Ancak, akıllara haber merkezimizin 11 Kasım 2013 tarihinde gündeme getirdiği o haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Süleyman Demirel Üniversitesi kampusüne bin kişilik öğrenci yurdu yapmak istediklerini Isparta ziyaretinde ifade etmişti.

REKTÖR HOCA YER TAHSİSİ YAPMAYINCA…
Ancak, birçok bakanlıktan yatırım ve ödenek almak için akla karayı seçen Isparta, bu yatırımı elinin tersiyle itti. Daha doğrusu yatırım Rektör Hasan İbicioğlu’nun üniversitede yer tahsisi yapmaması yüzünden askıda kaldı.

O SKANDALI BAKAN KILIÇ ORTAYA ÇIKARDI
2 bin kişilik öğrenci apartı için sessiz sedasız ihale yapan Rektörün Bakanlığın bu teklifiyle neden ilgilenmediği o dönemde de akılları karıştırmıştI. Skandalı ortaya çıkaran ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu. Bakan Kılıç, yurt yapmak için resmi müracaatta bulunduklarını ancak üniversite yönetiminin kendilerine yer tahsisinde bulunmadığı için yurdun yapılamadığını söyledi.

PARAMIZ VAR PROJEMİZ VAR… YER GÖSTERİN YAPALIM
Bakan Kılıç, “”Paramız var. Projelerimiz var. Bize yer tahsisi yapılsın, yarın inşaata başlayalım” diyerek SDÜ’ye açık çek vermişti.

BU NE PERHİZ…
O gün Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’na yurt yapımı için yer tahsisi yapmayan Rektör İbicioğlu’nun, bugün KYK’da 8 bin öğrencinin yedekte beklediğinden yakınarak Yaşam Merkezi projesinde ısrar etmesi “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtti.

KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ
Ajans32 olarak KYK’da 8 bin öğrencinin yedekte beklemesinin vebalinin kimde olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

REKTÖR YER TAHSİSİ YAPMADI HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum