Yedişehitler'de 'Okul' Eylemi

Yedişehitler İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören birinci kademe öğrencilerinin '4+4+4 eğitim sistemi' kapsamında başka okullara nakledileceğinin açıklanması, velileri kızdırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2012 13:46
Yedişehitler'de 'Okul' Eylemi

Isparta’nın en büyük okullarından biri olan Yedişehitler İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören birinci kademe öğrencilerinin '4+4+4 eğitim sistemi' kapsamında başka okullara nakledileceğinin açıklanması velileri şaşkına çevirdi.

Okul bahçesinde toplanan yaklaşık 100 veli, imza kampanyası başlattı. Veliler, toplanan imzaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göndereceklerini söyledi. ,

Yedişehitler Mahallesi'ndeki 1225 öğrencisi bulunan Yedişehitler İlköğretim Okulu'ndaki, birinci kademe öğrencilerinin yeni eğitim sistemi kapsamında farklı İlköğretim okullarına nakledileceğinin duyurulması, velileri ayaklandırdı.

Çocukların evlerine daha uzak okullara nakledilecek olmasına karşı çıkan 100 kadar veli, Mahalle Muhtarı ve Okul Aile Birliği Başkanı öncülüğünde tepki gösterdiler. Veliler tepkilerini şöyle dile getirdiler; “Yedişehitler Mahallesi sakinleri ve velileri olarak bu değişen kanundan şikayetçi değiliz ancak ek genelgelerle okullarımızın birleştirilmesini bizim okulumuzunda ilköğretim bölümünün başka bir mahalle’ye nakledildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum daha yeni yapılan binamızda 25 derslik eski binada 25 derslik mevcutken 2 binanın da diğer okullara göre ilk dört ve 2. dört yol için yeterli imkanlarımız fazlası ile mevcut iken çocuklaımızın (birinci sınıf öğrencilerimizin) kilometrelerce yürümesi başka mahalledeki okullara gönderilmesi kararı bizi derinden üzmüştür. Sizinde uygun görmeniz halinde bir talepte bulunmak istiyoruz. Sayın yetkililerden Yedişehitler İlköğretim Okulunun derslikleri Laboratuar ve diğer imkanları mevcut olan binalarımızın birinde ilk dört ikincisinde 2. dört olarak eğitim hizmeti vermesini istiyoruz”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.