Yemeden Önce İki Kere Düşünün

Yapılan yeni bir araştırmaya göre açık ofislerde çalışanlar daha fazla hastalanıyor, daha az üretiyorlar ve daha çok izin kullanıyorlar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2013 14:46
Yemeden Önce İki Kere Düşünün

Hastalıkların başında da bakteri üreten yiyeceklerin yarattığı ishal, kusma, zehirlenme vakaları geliyor.

İş sağlığı ile ilgili bir dergide yayınlanan makalede, açık ofislerde çalışanlar, kendi başına çalışanlara göre yüzde 62 oranında daha fazla izin alıyor. Araştırma ABD'deki Virginia Eyalet Üniversitesi ve Kuzey Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. Bu çalışma gösterdi ki, açık ofislerde çalışanlar daha az motive oluyor, işinde daha düşük tatmin yaşıyor ve mahremiyetlerinin yok olduğunu hissediyorlar.
Bunun sebeplerinin başında, diğer insanların konuşma sesleri, çalışanların üretimini engelliyor ve rahatsız ediyor. Bu sonuçları ayrıca Hong Kong Polytechnic Üniversitesi de destekledi.

45 YAŞ ÜSTÜ ÇALIŞANLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR
259 ofis çalışanı araştırma için sorgulanırken, ofis ortamında çalışma azimlerini etkileyen en önemli şeyin ne olduğu soruldu. Ayrıca 45 yaş üstü insanların sesten, diğerlerine göre daha fazla etkilendiği ve üretimlerinin daha çok düştüğü ortaya çıktı.
Ofis içi sıcaklıklar genellikle 20 santigrat derecede tutulurken, bu durum stafilokokların (Çoğu zararsız da olsa vücutta toksik madde üretimine neden olan bakteriler, gıda zehirlenmelerinin ana nedenlerindendir.) solunarak ishale ve kusmaya neden olduğunu gösteriyor.

MASAYA BIRAKTIĞINIZ SANDVİÇ TEHLİKE SAÇIYOR
Sırf bu yüzden sabahların kahvaltınızı etmek için masaya bıraktığınız tostunuz ya da sandviçiniz de sağlığınız açısından büyük risk oluşturabiliyor. Tavuk ya da et bulunduran sandviçler de 4 dereceden daha sıcak ortamda 2-3 saat bırakıldığında son derece zararlı salmonella bakterisini üretebiliyor.

London College Hospitals'den mikrobiyoloji uzmanı Dr. Peter Wilson, özellikle ofis ortamında yemek yemeden önce el yıkamanın bu yüzden önemli olduğunun altını çiziyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.