Yeni Alternatif Ürün Ahududu

Kırsal alanda yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalara devam eden İl Özel İdaresi, üreticinin karşısına yeni bir alternatif ürün projesiyle çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2014 12:02
Yeni Alternatif Ürün Ahududu

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce yürütülecek olan yeni proje kapsamında Kuleönü Kasabası ve Deregümü Köyünde Ahududu Fidanı dikimine başlandı.

Vali Vahdettin Özkan’ın talimatları doğrultusunda proje çalışmalarına başladıklarını belirten Tarımsal Hizmetler Müdürü Faruk Cingiz, 2014 yılı içerisinde 100 dekarlık alanda 90 bin fidan dikimi yapacaklarını söyledi.

Ispartalı üreticilere yeni bir alternatif ürün sunmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Cingiz, Ahududu yetiştiriciliğinde dekar başına 800 kilogram ile 2 ton arasında verim alınacağını ve bu şeklide üreticilere yeni bir gelir imkanı sunacaklarını söyledi.

Üretici olarak mutlu olduklarını ifade eden Deregümü Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Haymanalı, Deregümü Köyünde genelde domates ve kesme çiçek üretimi başta olmak üzere modern örtü altı üretimi yapıldığını, Ahududu üretiminin ise buna alternatif olacağını söyleyerek başta Vali Vahdettin Özkan olmak üzere projenin uygulanmasında emeği herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.