Yeni Arayışlar İçiresinde Olacağız

Yeni Arayışlar İçiresinde Olacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Haziran 2015 14:57
Yeni Arayışlar İçiresinde Olacağız

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ISMEK Birimi’nce İpek Dokumalar, İplik Kumaş ve İpliklerle İşlenen El Sanatları Atölyesi’nde 11 kişiden oluşan usta öğreticiler ve hocaları tarafından yapılan ilk ipek ürünleri için sergi salonu oluşturuldu. Oluşturulan salon Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından açıldı. Günaydın, “İşin başındayız. Her zaman daha iyiye ulaşmak için yeni arayışlar içerisinde olacağız” derken, kursiyerlere de “Yaptığınız işi sevmenizi istiyoruz. Sabırlı olmanızı diliyoruz. Sabrediniz ve heyecanlı çalışmanızı sürdürünüz” şeklinde çağrıda bulundu.

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi’nce çeşitli alanlarda kurslar devam ediyor. Bugüne kadar çeşitli alanlarda binlerce kişiye kurs veren ISMEK, el sanatları kursları bünyesinde yeni bir uygulamaya daha geçmişti. Geçen aylarda İpek Dokumalar, İplik Kumaş ve İpliklerle İşlenen El Sanatları Atölyesi oluşturulmuş ve bu atölyede usta öğreticiler ve hocalar tarafından yeni uygulamalar gerçekleştirilmişti.

Yapılan yeni uygulamalar sonrasında ortaya çıkarılan ilk eserler için ISMEK’te bir sergi salonu oluşturuldu. Sergi salonunun açılışı kursiyerler ve hocaların katılımıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından yapıldı. ISMEK kurslarının mahallelere kadar yaygınlaştırılacağının sözünü seçimlerde söz verdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu kursların bazı mahallelerde faaliyetlerine başladığını ve bunların daha da çoğalacağını söyledi.

Isparta’yı çok gelişmiş, kalitede daha iyi noktaya ulaşmış işlerin yapıldığı bir şehir yapmak istediklerini anlatan Başkan Yusuf Ziya Günaydın, ipek dokumalar, iplik kumaş ve ipliklerle işlenen el sanatlarında ilk örneklerin ortaya çıktığını kaydetti. Merkezde başlayan bu kurs çalışmasının da ilerleyen günlerde mahallelere de yaygınlaştırılacağını aktaran Günaydın, gelecek için örnek çalışmalar yapmak istediklerini belirterek, “Kaybolmaya yüz tutmuş bu el sanatlarımızı günümüze tekrar kazandırmak ve ekonomiye sunmak istiyoruz. Bu işin başındayız. Daha da ilerleteceğiz. Yeni arayışlar içerisinde olacağız. Yeni tasarımlar yapacağız. Bayanlarımızdan yaptıkları işi çok sevmelerini istiyoruz. Sabırlı olmalarını diliyoruz. Sabırlı ve heyecanlı olunmalı. Sabrediniz ve heyecanla çalışınız. Çalışmalar gelecek nesillere aktarılacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.