Yeni Bahçelere İhtiyaç Yok

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, İlimizdeki mevcut gül bahçelerinin yeterli seviyede olduğunu belirterek, üreticilere yeni bahçeler açılmaması konusunda tavsiye bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2012 16:01
Yeni Bahçelere İhtiyaç Yok

Gülbirlik Rosense markasıyla birlikte dünya pazarında önemli bir söz sahibi olmaya devam ediyor. İç piyasadaki kozmetik sektöründe son dönemlerde atılımlar yapan Rosense, Avrupa ve dünya piyasasına da iddialı giriş yaptı. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, başta Kanada, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya, Belçika, Hollanda olmak üzere Orta Doğu ülkelerinin tamamıyla Ukrayna ve Kazakistan’da gül kozmetik ürünleri sattıklarını bildirdi. Ülkemizde de ilaç depolarına kayıtlı eczanelerde satış yaptıklarını ifade eden Çelik, Gülbirlik’in artık bir dünya markası olduğunu söyledi.

MEVCUT BAHÇELERİ KORUYALIM
Hasan Çelik, 2011 yılından stokta gülyağı ve gül konkreti bulunmadığını kaydederek, şunları söyledi: “Bu da Gülbirlik’in iyi bir durumda olmasından kaynaklanıyor. Artık dünya pazarlarında gül yağı üretimi doyum noktasına geldi. Bunun için Ispartalı gül üreticilerine şunu tavsiye ederim; mevcut gül bahçesi alanlarına iyi bakalım. Gül ekimi için yeni bahçelere gerek yok. Bu konuda ihtiyaç yok. Çünkü dünya pazarı ihtiyacını karşılayacak oranda yeterli gül bahçelerine sahibiz. Esas olan mevcut gül bahçelerinin verimini artırıp, daha kaliteli üretim yapmak.”

İHTİYAÇ FAZLASI ÜRETİM FİYATLARI ETKİLER
İlimizde 18-20 bin dekarlık alanda gül üretimi yapıldığını belirten Gülbirlik Genel Müdürü Çelik, eğer daha fazla üretim yapılırsa bunun fiyatlara yansıyacağını bildirdi. Çelik, “İhtiyaç fazlalılığı üretim yapılacağından fiyatlarda doğal olarak düşüş yaşanır. Burada da sektör istikrarsızlık durumuna düşer. Biz sektörün istikrarsız duruma gelmesini istemiyoruz. Geçen yıl il bazında 6 bin ton gül çiçeği üretildi. Gülbirlik olarak sadece 200 kg gül yağı, 1000 kg da gül konkreti ürettik. İl bazında ise 1000 kg gül yağı üretilirken, 7-8 ton da gül konkreti üretildi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.