Yeni Başbakan Davutoğlu

10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2014 19:55
Yeni Başbakan Davutoğlu

10 Ağustos'ta 12. Cumhurbaşkanı seçilen ve 28 Ağustos'ta görevi Abdullah Gül'den devralacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, genel başkan ve başbakan adaylarının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıkladı.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASINDAN SATIRBAŞLARI:

"Değerli yol arkadaşlarım, aziz milletim,
Adayı açıklamadan önce özellikle bizi salonda dinleyen ve izleyen milletime aktarmak istiyorum. Adayımızın belirlenmesinde gerçekten büyük bir zaman ayırdık. Sokaktaki vatandaşımızdan partimizin her kurumundaki kardeşimize kadar öneriler aldık. Birçok sayıda isim öne çıktı. Bütün istişare kurullarında öne çıkan her isim bizim için çok değerli isimlerdir. Partimizde bu görevleri yapacak çok sayıda kişi vardır bu da gurur vericidir.

Çok şeyler söylendi, yazıldı, çizildi. Bu hareketin birliği beraberliği her şeyin üstündedir. Partimiz içinden fitne çıkması için ellerini ovuşturanlar oldu. Belli çevrelerde partimizi karıştırmak için gayret gösterenler oldu bunları biliyoruz. Partimiz bu operasyonların hiçbirine eyvallah demedi. Süreci çok büyük başarıyla bugünlere getirdik. Önümüzdeki hafta genel kurula kadar bu süreç böyle devam edecek. Bu teşkilat genel başkanına, başbakanına sahip çıkacak başarısı için her türlü fedakarlığı gösterecektir. Yeni genel başkan Ak Parti’nin bütünlüğünü her şeyin üstünde tutacaktır. Partimiz içinde fitne çıkmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Yeni Başbakan ve Genel Başkan adayından en büyük beklentimiz; yeni Türkiye idealini gerçekleştirmek, AK Parti’nin 2023 hedeflerine ulaştırmak. Paralel yapıyla da mücadelemiz sürecektir. Cumhurbaşkanı olmam buna engel değildir. Davutoğlu kardeşimizin seçilmesinde, bu paralel yapıyla olan mücadelesi de etkili olmuştur. Bu mücadeleyi beraber yürüteceğiz, çünkü ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu tür unsurlara karşı herkesin bu desteği vermesi gerekir. Paralel yapıyla mücadelede ve çözüm sürecinde Davutoğlu kardeşimin yanında olacağım.

Çok hassas bir sınavdan geçiyoruz. Hasımlarımızı sevindirmeyeceğiz. Partimiz içinde emelleri olanlara fırsat vermeyeceğiz. AK Parti’nin isimler üzerinden değil dava üzerinden ilerleyen bir parti olduğunu herkese göstereceğiz.

Bu salonda son konuşmam. Yeni genel başkan adayımızı konuşması için davet ediyorum. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.