Yeni Başbakanlık Binasına Isparta İmzası

Türkiye'nin Beyaz Saray'ı Yeni Başbakanlık Konutu'nun dış cephe başta olmak üzere tüm kaplama malzemeleri Ispartalı bir firmadan temin ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Eylül 2014 16:00
Yeni Başbakanlık Binasına Isparta İmzası

Türkiye'nin Beyaz Saray'ı olarak tanımlanan Yeni Başbakanlık binasında tüm dünyaya doğal taş ihracatı gerçekleştiren Isparta'nın gururu Metemar imzası atıldığını biliyor muydunuz? Doğal taşlar, mermer ve maden sektöründe büyük hamle içerisine giren Isparta, Türkiye'nin yönetileceği binanın güzelleşmesinde önemli bir misyonu yerine getiriyor.
Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Atatürk Orman Çiftliği içerisinde inşa edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisi olarak kullanılmasına karar verilen Yeni Başbakanlık binasının saray edasındaki görüntüsü Isparta'dan giden taşlarla sağlandı. Binanın dış cephe kaplamaları ile iç cephe kaplama taşları Isparta'nın gururu Metamar'dan temin edildi. Metemar'dan alınan özelikli doğal taşlar yüklenici firma tarafından uygulandı.

BİNANIN ÖZELLİKLERİ
İnşaatı tamamlanan Başbakanlık binası kampusunda, Başbakan ve konukların ikameti için rezidans yapılıyor. Yeni Başbakanlık binası ile konut, özel bir geçiş sağlayacak yolla birbirine bağlanacak.

Konut, Ankara manzarasına hâkim bir tepede inşa ediliyor. Çankaya'yı da gören konut hem Başbakan’ın ikamet edebileceği, hem de gelen yabancı konukların ağırlanabileceği biçimde planlandı. Başbakanlar, istemeleri durumunda iki katlı inşa edilecek bu binada ikamet edebilecek. Binada yerli ve yabancı konukların ağırlanabileceği büyük yemek salonu ve odalar da yer alacak. Konutun inşaatının yıl sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor.

3 bloktan oluşacak.
- Başbakanlık makamı ve Başbakan Yardımcılarının bulunduğu bölüme giriş özel izinle ve eksi 2'nci kattan bir tünelle mümkün olacak.
- Başbakan'ın bulunduğu blok ile diğer idari bloklararasında doğrudan bağlantı yok.
- Bazı bölümlere parmak izi ve retina okuma sistemiyle girilecek.
-Yasadışı dinlemelere karşı için de özel yalıtımlı sağır oda oluşturuldu.
-Yeni Başbakanlık başbakanın şahsi konutu, cami inşaatı, binanın müştemilatı yer alıyor. Binanın 6 büyük salonu var.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.