Yeni Bir Isparta Kuruyoruz

Isparta Belediyesi Çünür Mahallesi’nde yeni bir şehir oluşturuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2013 13:37
Yeni Bir Isparta Kuruyoruz

İmara açılan ve 6 bin konut yapılacak olan yeni Çünür Mahallesi 1 milyon 200 bin metrekareden oluşuyor. İmar yolları açılan, tüm altyapı çalışmaları konutlar başlamadan bitirilecek olan 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın 450 bin metrekarelik bölümü ise yeşil alandan oluşuyor. İçerisinde 40 metrelik yollarında bulunduğu yeni mahalle için toplam 60 bin metre uzunluğunda yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı döşeniyor.

Isparta Belediyesi’nin SDÜ’nün de bulunduğu alanda yaptığı yeni şehirleşme projesini MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Yeni bir Isparta kuruyoruz” dedi.

Çünür Mahallesi’nde yeni kurulacak olan şehir için yoğun çalışmaların devam ettiğini duyuran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, toplam alanın 1 milyon 200 bin metrekareden oluştuğunu söyledi. 450 bin metrekarelik bölümün yeşil alan için ayrıldığını ifade eden Belediye Başkanı Günaydın, mahallede 6 bin konutun olacağını aktardı.

Yeni şehirleşme öncesinde konutlar başlamadan altyapı çalışmalarının bitirileceğini ve bu yönde yolların açıldığını ve bölgeye 20 bin metre yağmur suyu hattı, 20 bin metre kanalizasyon hattı ve 20 bin metre de içme suyu hattının döşendiğini ifade eden Günaydın, “Bakir arazi üzerine yepyeni bir şehir kuruyoruz. Altyapısı tamamlanmış bir kent yapısı oluşturmak istiyoruz. Böyle bir çalışma Türkiye’de yok denecek kadar az. Burada bir yandan konut ruhsatlarını verirken, buna paralel olarak inşaatlar başlamadan bölgenin altyapılarını da tamamlıyoruz Kırdı, bozdu yapmadan işi başından çözüyoruz, bunları bakir haldeyken yapıyoruz. Isparta’nın örnek kenti olacak ve burada 30 bin nüfus barınacak” şeklinde konuştu.

Yeni şehirleşme çalışmalarının tamamının altyapısının belediye imkânlarıyla yapıldığını dile getiren Günaydın, yeni aldıkları iş makinelerinin bir kısmının bölgede yoğun bir şekilde çalıştığını aktardı. Günaydın, “Kendi personel ve iş makinelerimizi kullanıyoruz ve iş makinelerimiz kendilerini defalarca amorti etmiş durumda” görüşlerinde bulundu.

Gerçekleştirilen çalışmaların bayındırlık birim fiyatlarıyla 48 milyon 640 bin liraya mal olacağını ancak belediye imkanlarıyla bu işi 15 milyon liraya mal edeceklerini aktaran Başkan Günaydın, “Kendi imkanlarımızla yaptığımızda büyük kazanç elde etmiş oluyoruz” dedi.

Yeni kurulan şehrin Isparta’ya hayırlı olması temennisinde bulunan Günaydın, “Bu çalışmalarımızı da bitireceğiz. Sahada yoğun altyapı ve stabilize çalışmaları sürüyor” ifadelerinde bulundu.

30 bin nüfusu barındıracak olan şehrin altyapısının yapılmasının ve bununla birlikte ağaçlandırma çalışmalarının da gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, “Hassas bir çalışma yapılıyor.

Isparta adına sevindirici. İnşaatlar da yavaş yavaş başlıyor. Bölgenin SDÜ’ye de yakın olması dolayısıyla buranın kalkınması hızlı olacak. Yeni bir şehrin kurulması önemliydi. Yapılan tüm çalışmalar planlı bir şekilde devam ediyor. Bölge cazibe merkezi haline gelecek. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm çalışan personele teşekkür ediyor, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum