Yeni CHP ve Arkadaşları

Gazeteci Bora Tüfekli Özgür Isparta Gazetesi'ndeki köşesinde Yeni CHP ve Arkadaşları'nı yazdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2012 17:07
Yeni CHP ve Arkadaşları

Öncelikle CHP’nin PKK tarafından kaçırılıp, 2 gün sonra serbest bırakılan Milletvekili Hüseyin Aygün’e nezaketen geçmiş olsun diyelim.

Gerçi Sayın Aygün, serbest bırakıldıktan sonra PKK’nın elinde geçirdiği 2 günden pek rahatsız görünmüyor.

Anlaşılan o ki ‘arkadaşları’ ona iyi bakmış. Kendi ifadesiyle kibar ve saygılı davranmışlar.

Aygün’ün serbest bırakıldıktan sonra verdiği mesajlar son derece önemli. Aygün’ün açıklamalarına bakılırsa eyleme adeta destek veriyor.

Önce Aygün’ün açıklamalarını dinleyelim;
“İki günlük dağ maceram akşam 17’de sona erdi. Örgüt bu eylemi siyasi propaganda olarak yaptığını söyledi. Bu eylemi yapan genç arkadaşlar, bu ülkenin çocukları. Bu eylem aracılığıyla Türk kamuoyuna barış ve ateşkes mesajı vermek istediklerini söylediler. Benden parlamentoda Kürt sorunun çözülmesi konusunda daha fazla rol üstlenmem konusunda ricacı oldular. CHP’nin izlediği politikaların, Kürt sorunun çözümünde olumlu olduğunu ve beğendiklerini ama bütün partilerin daha fazla çaba harcaması gerektiğini söylediler. Asker olsun, dağdaki olsun ölen bütün çocukların, bu ülkenin çocukları olduğunu ve bu savaşı başta kendilerinin anlamsız bulduklarını söylediler.

Yine sohbet sırasında bana bağımsız bir kimlik ile siyaset yapmamın daha çok yakışacağını söylediler. Ben de silahların gölgesi altında bu konuda her hangi bir karar verilemeyeceğini, özgür iradem dışında verilecek kararın da doğru olmayacağını kendilerine söyledim. Yeni CHP’nin Dersim Milletvekili olduğum için gurur duyduğumu, benim gibi insanları partiye katarak dönüşüm işaretlerini çoktan verdiğini belirttim. Gördüğüm şu; dağdaki 18-25 yaş arası 6-7 kişilik bir grup benle muhatap olan arkadaşlar. Tümü evlerine geri dönmek istiyor. Bu anlamsız, savaşın bitmesini istiyor. Kürt sorununun çözümü için parlamentoda 4 partinin bir araya gelip, medeni bir şekilde çözüm aramasının tek yol olduğunu söylüyorlar. Ellerinde silah olan insanlar tarafından barış isteğinin dile getirilmesi çok önemli. Unutmayın ki, her an ölüm riski ile karşı karşıya olan insanlar bunlar. İki gündür Torunoba bölgesi yoğun olarak bombalanıyordu. Biz izliyorduk bombardımanı. Bu ülkenin çocukları, bu bombalar patlarken, onlar veya biz ölseydik, eminim barış umutları daha fazla ertelenmiş olurdu. Beni bırakırken sarıldılar öptüler, ’Burada bulunan kardeşlerini unutma abi’ dediler”

Aygün’ün mesajları üzerine birçok yorum yapılabilir. Ama bence en dikkat çekici bölüm ‘Yeni CHP’ vurgusu.

Aygün, Yeni CHP’nin Dersim Milletvekili olduğu için gurulu. Hatta Yeni CHP’nin kendisi gibi insanları partiye kattığı için de partisinin ‘dönüşüm işareti’ verdiğini ifade ediyor.
Yanılmayı çok istemekle birlikte, anlaşılan o ki, Yeni CHP Kürt Sorununda yeni aktör. Açıkça belirteyim ki, Yeni CHP’nin arkadaşlarını biz hiç sevmedik…

Yeri gelmişken bir hatırlatmada yapalım;
Sadece son bir yılda 157 yurttaşımız PKK tarafından kaçırıldı. Bunlardan serbest bırakılanların sayısı Aygün’le birlikte 102 oldu. 3 yurttaşımız kaçarak kurtuldu. 2 yurttaş ölü bulundu. 26 kişinin akıbeti bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.