Yeni Doğan Bebeklerin Temel İhtiyaçları Giyim Bank’tan

Yeni Doğan Bebeklerin Temel İhtiyaçları Giyim Bank’tan

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2018 14:02
Yeni Doğan Bebeklerin Temel İhtiyaçları Giyim Bank’tan

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gıda Bank ve Giyim Bank’ın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getirdi. Giyim Bank’ta ihtiyaç sahibi vatandaşların yeni doğan bebeklerine A’dan-Z’ye tüm ihtiyaçlarının karşılanmaya başlandığını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Giyim Bank’ta incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihtiyaç sahibi vatandaşların Gıda Bank’tan kolaylıkla tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söyledi.

Başkan Günaydın değerlendirmesinde şunları söyledi: “Giyim Bank’ımız var bu bölümümüzde giyim üzerine hizmet veriyor. İhtiyaç sahiplerimizin en iyi şekilde giyinmesini arzu ettik, bu yönde kullanılmış eşya bulundurmuyoruz, her kıyafet yeni. İkinci el kıyafeti yasak ettik. Her şey yeni, biz ne giyiyorsak, ihtiyaç sahibi vatandaşımız da onu giymeli felsefesini güdüyoruz. Seçilmiş özel kıyafetler bulunduruyoruz. En iyisini alıyor ve vermeye çalışıyoruz
Yine yeni doğan bebeklerimiz için özel takımlar getirdik. Bebek doğar doğmaz ne gerekiyorsa o ihtiyaçları getirdik. Hatta birkaç ay sonra kullanabileceği malzemeleri dahi hazır hale getirdik. Doğum yapan, ihtiyaç sahibi kıymetli vatandaşlarımızın talepte bulunması halinde bunlar ulaştırılacaktır. Yetişkin ve okula giden çocuklarımıza kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Aç yatarken tok yatan olmamalı diyoruz.

Isparta Belediyesi olarak buna önem veriyoruz. Isparta’mızda aç yatan olmasın istiyoruz. Burada bir hayalim daha gerçekleşti. İlk belediye başkanlığım dönemimde söylediğim alan el ile veren el birbirini görmeyecek demiştim. Alan el ile veren eli göstermiyoruz. Buna önem veriyoruz. Bu arzu ettiğim bir şeydi ve gerçekleşti çok memnunum.
Giyim Bank’ımızda sıfır malzeme bulunduruyoruz. Kullanılmış ikinci el kıyafet yok. Isparta’mıza yeni bir sistem kuruyoruz. Çeşitli atık ambalaj kutularını koymuştuk şimdi bir ilave daha var. Kullanılmış elbiseler için şehrin her yanına geri dönüşüm kutuları yerleştiriyoruz. Kullanılmış eşyalar oradan alınarak geri dönüşüme gönderilecek, bunlar ihtiyaç sahiplerine verilmeyecek. Bu ay içerisinde başlayacak. Vatandaşlarımız giyilmiş elbiselerini oraya atacak, bizde geri dönüşüme göndereceğiz. Halkımızdan da isteğimiz ihtiyaç sahiplerine ikinci el eşya vermemeleri, verilecekse kullanılmamış eşya vermeleridir. Onların da bizler gibi yaşamaya hakları var. Bunu halkımızdan rica ediyorum. Isparta’mız rahat, güzel, huzurlu yaşasın dileğinde bulunuyorum”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.