Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can Öğretmen Evi Toplantı Salonunda yeni öğretim yılına hazırlık toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2013 12:39
Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık

Can, okulların fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi için talimat verirken yarından itibaren görevlendireceği milli eğitim müdürlüğü personelinin yerinde tespit için okulları  ziyaret edeceğini dile getirdi.


Toplantıda üzerinde en çok durulan konu ise serbest kıyafet uygulaması oldu. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren serbest kıyafet uygulaması veliler ve öğretmenler arasında tartışmalara sebep olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığınca okul öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak okullarda bütün öğrencilerin, velilerinin istekleri doğrultusunda serbest kıyafet uygulamasına karar verilebileceği belirtilmişti. Bu doğrultuda okulların çoğu velilerin isteğine bağlı kalmayı tercih etti.

Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, serbest kıyafet uygulamasından yana olduğunu belirterek; “Okullarda serbest kıyafet uygulamasının doğru bir uygulama olduğu kanaatindeyim. Bu konuda veli ve öğretmenler çocuklar arasında zengin fakir ayırımı olacağını belirtiyorlar. Kimse kimseyi kandırmasın bu ayrımcılık zaten adrese dayalı kayıt ile yapılıyor. Aynı bölgede oturan ailelerin, ekonomik koşulları da aynı oluyor. Yani serbest kıyafet uygulamasının çocuklar arasında bir ayrımcılığa sebep olacağına inanmıyorum. Ayrıca serbest kıyafetin uygulanması sorusunu velilere değil öğrencilere sormalıyız. Bu onların kararı olmalı” açıklamalarında bulundu.

Ayrıca İlyas Can, Hindistanlı ünlü filozof Jiddu Krishnamurti’nin “Düşünen, 'bilmiyorum' diyen, keşfeden, öğrenen, bir son aramayan, bir yere varma, bir şey olma motivasyonuyla düşünmeyen kişi yaşar ve bu yaşam, hakikattir” sözlerinin kendisini çok etkilediğini ve bu düşüncenin örnek alınmasını istediğini belirterek; "Milli Eğitim binasına Jiddu Krishnamurti’nin bu sözlerini asmayı düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum